Türkiye
Giriş Tarihi : 22-08-2022 03:59

MEYDANA GELEN 2 KAZADA 35 kişi öldü, ONLARCA YARALI VAR.

MEYDANA GELEN 2 KAZADA 35 kişi öldü, ONLARCA YARALI VAR.

Türkiye Gaziantep ve Mardin'deki trafik kazalarının yasını tutuyor. Mardin'de 20, Gaziantep'te 15 can kaybı var. Kazalarla ilgili soruşturmalar kapsamında Gaziantep'te kazaya neden olan otobüs şoförü, Mardin'de ise 2 TIR şoförü tutuklandı. Soruşturmaların çok yönlü yürütüldüğünü söyleyen Bakan Soylu "Eksik görürsek bedelini ödetiriz" dedi.

Türkiye önceki gün Gaziantep ve Mardin’den gelen iki kaza haberiyle yasa boğuldu. İki şehirde de kaza yapan araçlara yardıma gidenler faciayı yaşadılar. Mardin’deki kazada 20, Gaziantep’teki kazada 15 kişi hayatını kaybetti.

BAKAN SOYLU: EKSİK GÖRÜRSEK BEDELİNİ ÖDETİRİZ

Soruşturmaya dair İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarda bulundu.

Kazaların ardınan bölgeye intikal ettiklerini belirten Soylu, "Kaza kurbanlarımız ailelerini yalnız bırakmayacağız" açıklamasında bulundu.

Mardin'de de kaza olan yolda bir eğim olduğunu söyleyen Bakan Soylu, "Vatandaşlarımızın Mardin'deki çevre yolu talebine cevap vereceğiz. Ulaştırma Bakanlığımız buraya gelecek ve bunu hemen hayata geçirmeye çalışacak" dedi.

Kazada üçüncü bir TIR'ın varlığına ilişkin iddiaların gerçek dışı olduğunu açıklayan Soylu, Soruşturmalar, aracın teknik özelliklerinden yolun duruma kadar çok yönlü olarak devam ediyor. Tek bir eksik bile görsek bedelini ödetiriz" dedi.

OTOBÜS ŞOFÖRÜNÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Gaziantep'te 15 kişinin öldüğü, 31 kişinin yaralandığı kaza ile ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.

Kazada yaralanan ve Nizip Devlet Hastanesi'nde tedavisi tamamlanan otobüs şoförü Abdulkadir Memiş ise gözaltına alındı.

İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgusu süren Memiş, seyir sırasında 400-500 metre mesafede emniyet şeridindeki ekipleri gördüğünü belirterek, "Otoyolda kaza vardı, kalabalık bir ekip bulunuyordu. O sırada ne olduğunu anlayamadım. Bir anda otobüsün direksiyon hakimiyetini kaybettim. Toparlamak için manevra yapmaya başladım ama kurtaramadım ve otobüs devrildi. Daha sonra sürüklenmeye başladım, sonrasını hatırlamıyorum. Kazaya neden olduğum için çok pişmanım" dediği öğrenildi.

Otobüs şoförü Memiş, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlı, nöbetçi hakimlikçe "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına sebebiyet vermek" suçundan tutuklandı.

Kaza ile ilgili Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yönlü soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda görevlendirilen 3 savcı, detaylı inceleme yürütüyor. Olay yerinde inceleme yapıp, hayatını kaybedenlerin otopsilerine katılan savcılar, kazanın nedenine ilişkin araştırmasını sürdürüyor. Kazaya ilişkin incelemelerin gelecek hafta içinde tamamlanacağı belirtildi.

2 TIR ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI

Mardin'in Derik ilçesinde dün art arda yaşanan, 1 polis memurunun şehit olduğu, 19 kişinin hayatını kaybettiği, 26 kişinin yaralandığı kazayla ilgili gözaltına alınan 2 TIR şoförü tutuklandı.

Üçyol mevkisinde dün bir TIR'ın da karıştığı ölümlü kazaya müdahale edenlere, freni patlayan TIR'ın çarptığı kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Kazanın ardından yaralanan ve gözaltına alınan TIR şoförlerinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

"FRENLERİN TUTMADIĞINI FARK ETTİM"

TIR sürücülerinden Umut Gündüz ifadesinde, "Rampadan inerken yavaş yavaş frene bastım. Ancak frenlerinin tutmadığını fark ettiğimde iyice frene asıldım. Ancak araç hızını kesmeyerek aksine daha da hızlanmaya başladı. Dörtlüleri yakarak kornaya uzun uzun bastım. Önüme çıkan araçlara çarpmamak için aracın direksiyonun sağa kırdım. Ondan sonra devrildim. Bazı vatandaşların beni araçtan çıkarmaya çalıştıklarını hatırlıyorum” dedi.

İki sürücü, SEGBİS ile bağlandıkları Derik Sulh Ceza Hakimliğince "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma" suçundan tutuklandı.

 

AdminAdmin