Αυστηρά μηνύματα Λαγκάρντ σε Σόιμπλε, Αθήνα

Ανέφικτα πλεονάσματα 3,5% - Μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος - Αναγκαίες οι περικοπές στις συντάξεις
Bu haber 2017-04-20 00:00:23 eklenmiş ve 516 kez görüntülenmiştir.

Νέα παρέμβαση για το ελληνικό χρέος έκανε ο γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τη Γερμανία, πως ούτε το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, εαν δεν εφαρμοσθούν μέτρα ελάφρυνσης, ούτε τα τα πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3.5% τα επόμενα δέκα χρόνια είναι ρεαλιστικά και υλοποιήσιμα.

Με το τρόπο αυτό η κ.Λαγκάρντ, θέτει ουσιαστικά την Γερμανία και τον Β. Σόιμπλε προ σοβαρών αποφάσεων για την Ελλάδα, οι οποίες θα πρέπει να περιλαμβάνουν άμεση υιοθέτηση  μεσοπρόθεσμων μέτρων για ρο χρέος και παράλληλη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Παράλληλα, για να μετάσχει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, θεωρεί αναγκαία την μεταρρύθμιση-περικοπές στις συντάξεις.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκδήλωση στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του Ταμείου, η κ. Λαγκάρντ, λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης του Ταμείου, τόνισε ότι «δεν είναι εφικτά πλεονάσματα 3,5% για τα επόμενα δέκα χρόνια, ούτε υλοποιήσιμα και αυτό είναι γνωστό».

Η κ. Λαγκάρντ υπογράμμισε ακόμη πως «δεν έχουν ικανοποιηθεί οι όροι μας και γι’ αυτό δεν έχουμε πρόγραμμα με την Ελλάδα». Παραδέχεται όμως πως υπάρχει πρόοδος σε μεταρρυθμίσεις αλλά ανέφερε πως το χρέος είναι μη βιώσιμο. «Η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, πρέπει να διεξαχθεί βάσει λογικών προβλέψεων» τόνισε.


Οι μεταρρυθμίσεις στη Ελλάδα, ανέφερε, πρέπει «να οδηγούν σε βιώσιμη ανάπτυξη και να μην έχουν προσωρινά αποτελέσματα όπως έχει γίνει κάποιες φορές στο παρελθόν».

Επισήμανε ακόμη πως οι ελληνικές αρχές γνωρίζουν ότι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού είναι απολύτως απαραίτητη και πως το σημερινό σύστημα οδηγεί σε αθροιστικά συσσωρευμένο έλλειμμα.

Επίσης ο διευθυντής του τομέα Δημοσιονομικών Υποθέσεων του ΔΝΤ Βίτορ Γκασπάρ ερωτηθείς σχετικά ξεκαθάρισε πως η εκτίμηση για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 είναι προσωρινή και πως τελεί υπό αναθεώρηση.

«Δεν έχουμε τελικά μεγέθη αλλά εκτιμήσεις για το 2016», ανέφερε.

Πρόσθεσε πως αν το 3,3% επιβεβαιωθεί τότε θα έχει ξεπεραστεί σημαντικά ο αρχικός στόχος (0,50%) Ξεκαθάρισε ωστόσο πως αυτή η υπέρβαση του στόχου έχει βασιστεί σε προσωρινά μέτρα. Για το εάν η ελληνική οικονομία μπορεί να διατηρήσει πλεονάσματα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ για πολλά έτη ο ίδιος αποσαφήνισε πως από την πλευρά του το ΔΝΤ  θεωρεί πως ρεαλιστικός στόχος για τα μεσοπρόθεσμα πλεονάσματα είναι 1,5%.

Κατέληξε λέγοντας πως είναι σημαντικό το ελληνικό χρέος να καταστεί βιώσιμο και πως ως εκ τούτου θα απαιτηθεί αναδιάρθρωση του χρέους εκ μέρους του επίσημου τομέα.

ETİKETLER : Yunanistan ekonomik kriz IMF Lagarde Soible
Yorumlar
Diğer Ελληνικά haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
E-Mail Bülten Kaydı
Cloud Link Networks Cloud Link Networks
Arşiv Arama
- -
Cloud Link Networks
Anket
BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞININ, İSTİSNASIZ, TÜM ÖNDE GELENLERİ, TÜRKİYE'DEKİ DARBEYE KARŞI İLK 15 SAATTE TAVIR ALMADILAR. BUNUN SEBEBİ NEDİR?
1- NEMALANDIKLARINDAN... BEKLE-GÖR POLİTİKASINI İZLEDİLER.
2- NEMALANDIKLARINDAN... KRAL ÖLDÜ...YAŞASIN YENİ KRAL... DEMEYİ ÇOK ARZULADIKLARINDAN.
3- CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'dan HOŞLANMADIKLARI İÇİN.
4- BAŞKONSOLOS ALİ RİZA AKINCI'dan O YÖNDE TELKİN ALDIKLARI İÇİN
5- TAMAMI FETÖ İLE İRTİBATLI OLDUĞU İÇİN
Cloud Link Networks
Trakya'nın Sesi
© Copyright 2013 Trakyanın Sesi. Tüm hakları saklıdır. Bu site Gazi SOFT haber yazılımı alt yapısı ile yapılmıştır.
Gündem
Kadına Şiddet
Anayasa Haberleri
Trafik Kazaları
Yerel Seçimler
Türkiye
Galatasaray
Fenerbahçe
Basketbol Haberleri
Şampiyonlar Ligi
Yunanistan
Recep T. Erdoğan
Devlet Bahçeli
Kemal Kılıçdaroğlu
AKP Haberleri
Ελληνικά
Eğitim Haberleri
Eğitim Bakanlığı
Eğitim Portalı
Batı Trakya
Gümülcine
İskeçe
Gümülcine Müftülüğü
İskeçe Müftülüğü