Η ρύπανση «σκοτώνει» το Ταζ Μαχάλ

Η ρύπανση «σκοτώνει» το Ταζ Μαχάλ
Η ρύπανση «σκοτώνει» το Ταζ Μαχάλ
Bu içerik 671 kez okundu.

Το πιο διάσημο μνημείο της Ινδίας, το Ταζ Μαχάλ «πεθαίνει» υποστηρίζουν ιστορικοί και ξεναγοί. Με την πάροδο του χρόνου, το λευκό μάρμαρο έχει γίνει καφέ, όμως πλέον το μνημείο πρασινίζει εξαιτίας της ρύπανσης.

Η πόλη Άγκρα π ου βρίσκεται κοντά στο μνημείο, κατέχει την 8η θέση των πόλεων με την υψηλότερη ατμοσφαιρική ρύπανση, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Το Ταζ Μαχάλ είναι ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της Ινδίας. Η πόλη θα έπρεπε να είναι πιο καθαρή. Η κυβέρνηση σίγουρα κάτι μπορεί να κάνει. Πραγματικά είναι κρίμα» δήλωσε ένας Αμερικανός τουρίστας.

Την απόψη αυτή συμμερίζονται ακτιβιστές και αρχαιολογοί που ζητούν την άμεση λήψη μέτρων. Ανάμεσα τους ο ακτιβιστής Μάχες Τσάντρα Μεχτα που ζητεί την συνδρομή ειδικών του εξωτερικού.

«Οι Ινδοί επιστήμονες και συντηρητές οφείλουν να αναλάβουν δράση. Είναι απόλυτη ανάγκη. Πλέον δεν υπάρχει χρόνος. Αν δεν μπορούν, τότε πρέπει να καλέσουν ξένους επιστήμονες και ειδικούς. Νομίζω πως με χαρά θα προσέλθουν για να βοηθήσουν» υποστηρίζει ο Μάχτες Τσάντρα Μέχτα, δικηγόρος και ακτιβιστής.

Το υπουργείο πολιτισμού της Ινδίας αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα, ενώ σημείωσε ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου περιβάλλοντος.

Hindistan
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HAVA DURUMU - Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 14/10/2019
HAVA DURUMU - Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 14/10/2019
Πιο γέροι στη σύνταξη από το 2021 - Τι αλλάζει
Πιο γέροι στη σύνταξη από το 2021 - Τι αλλάζει