«Πόλεμος χαρακωμάτων» στην ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Πόλεμος χαρακωμάτων» στην ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών
«Πόλεμος χαρακωμάτων» στην ΠΓΔΜ για τη Συμφωνία των Πρεσπών LM
Bu içerik 902 kez okundu.

Καμία ταύτιση απόψεων δεν παρατηρείται μεταξύ των πολιτικών παρατάξεων στα Σκόπια, στον απόηχο του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.

Η αντιπολίτευση ζητά κυβέρνηση τεχνοκρατών με θητεία 100 ημερών. Το αίτημα χαρακτηρίζεται απαράδεκτο από τον Ζόραν Ζάεφ, που λέει ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος με το VMRO.

«Αρνήθηκαν απολύτως να συζητήσει με κάποιο τρόπο και να υποστηρίξει την επιτυχία της διαδικασίας που είναι σημαντική για τη Μακεδονία», είπε ο Ζάεφ.

Ο Πρόεδρος Γκιόργκι Ιβανόφ που συναντήθηκε με τον ομόλογο του της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Ζάεφ ότι φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη συμφωνία των Πρεσπών που δεν παρέχει εγγυήσεις για το κράτος της ΠΓΔΜ.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ δεν μπορούν να γίνουν άλλοθι σε μια κακή και βλαπτική συμφωνία», τόνισε ο Γκιόργκι Ιβανόφ, κατά τη συναντήσή του με τον Πρόεδρο της Τσεχίας.

Ο Μίλος Ζέμαν προσπάθησε να δώσει μια εξήγηση στο χαμηλό ποσοστό συμμετοχής που παρατηρήθηκε στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Η χαμηλή προσέλευση και συμμετοχή στο δημοψήφισμα μπορει να σημαίνει τρία πράγματα. Μποϊκοτάζ, χαμηλό ενδιαφέρον, η λάθος διατύπωση του ερωτήματος», ανέφερε ο πρόεδρος της Τσεχίας.

Η αντιπολίτευση του VMRO θεωρεί ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έβαλε ταφόπλακα στη συμφωνία των Πρεσπών.

«Εν κατακλείδι η συμφωνία των Πρεσπών είναι πολιτικά νεκρή και απλώς ένα λευκό κομμάτι από χαρτί» είπε ο Αλεξάνταρ Νικολόσκι του VMRO.

Πλέον με τις πολιτικές εξελίξεις να βαλτώνουν στα Σκόπια εμφανίζεται ορατό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στην ΠΓΔΜ.

FYROMakedonya
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HAVA DURUMU - Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 23/11/2019
HAVA DURUMU - Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 23/11/2019
Yunanistan AB'de işsizlikte birinciliği korudu
Yunanistan AB'de işsizlikte birinciliği korudu