Κατατέθηκε ο ελληνικός προϋπολογισμός στην Κομισιόν

Κατατέθηκε ο ελληνικός προϋπολογισμός στην Κομισιόν
Κατατέθηκε ο ελληνικός προϋπολογισμός στην Κομισιόν LM
Bu içerik 808 kez okundu.

Κατατέθηκε στις Βρυξέλλες το προσχέδιο προϋπολογισμού της Ελλάδας για το 2019, το οποίο περιλαμβάνει τη μη περικοπή των συντάξεων και άλλες οικονομικές παρεμβάσεις ύψους 1,1 δις ευρώ «μετά όμως από συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει το προσχέδιο που πήγε και στη Βουλή, το οποίο προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα 4,2% και παρουσιάζοντας τα προτεινόμενα μέτρα ανακούφισης περιμένει την Κομισιόν να εγκρίνει τις προτάσεις της.

Παράλληλα δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία για τον τρέχοντα προϋπολογισμό.

Πρωτογενές πλεόνασμα 4,809 δις ευρώ παρουσιάστηκε το εννεάμηνο Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2018, υπερβαίνοντας τον στόχο των 2,521 δις ευρώ. Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 35,660 δις ευρώ, αυξημένα κατά 1,023 δις ευρώ ή 3,0% έναντι του στόχου. αλλά τα έσοδα των Δημοσίων Επενδύσεων ανήλθαν σε 1,569 δις ευρώ, μειωμένα κατά 433 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Την ίδια ώρα ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων αναφέρει στο μηνιαίο δελτίο του πως η ελληνική οικονομία έχει αρχίσει να επηρεάζεται από την παρατεταμένη προεκλογική περίοδο. Αυτό θέτει σε κίνδυνο την μακροοικονομική σταθερότητα σύμφωνα πάντα με τον ΣΕΒ.

Yunanistan AB Brüksel bütçe
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başbakan Miçotakis'ten Türkiye açıklaması
Başbakan Miçotakis'ten Türkiye açıklaması
HAVA DURUMU - Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 22/8/2019
HAVA DURUMU - Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 22/8/2019