Στον αέρα οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών

Στον αέρα οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών
Στον αέρα οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών LM
Bu içerik 462 kez okundu.

Σε πενθήμερη αποχή βρίσκεται από χθες Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου έως και τις 22 Φεβρουαρίου η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), με αποτέλεσμα να βρίσκονται στον αέρα οι εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών.

Η αποχή αφορά όλους τους υπαλλήλους των Περιφερειών της χώρας, που είναι ενταγμένοι στα Μητρώα Εξεταστών υποψηφίων οδηγών και ως εκ τούτου καλύπτονται συνδικαλιστικά από την ΟΣΥΑΠΕ.

«Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κατέθεσε μετά από μήνες ένα νομοσχέδιο, στο οποίο δεν έχει λάβει υπόψη του καμιά θέση, καμιά πρότασή μας, εκτός από ζητήματα, που σχετίζονται με την απαίτησή μας για διαφάνεια.

Το μόνο, που "λύνει" προσωρινά είναι η πληρωμή των οφειλόμενων δεδουλευμένων ποσών της αποζημίωσης των συναδέλφων, την οποία στη συνέχεια καταργεί, παρά το γεγονός ότι οι εξετάσεις οδήγησης αποτελούν "ειδικό" έργο που δεν αποτελεί αρμοδιότητα ενταγμένη στα καθήκοντα δουλειάς των υπαλλήλων, στις θέσεις στις οποίες έχουν τοποθετηθεί» αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Τα ζητήματα για τα οποία διαμαρτύρονται

Οι πρακτικές εξετάσεις των 74ρηδων, οι οποίοι υποχρεούνται να ανανεώσουν την άδεια οδήγησής τους
Η αύξηση των παραβόλων που οδηγεί, όπως λένε, σε αύξηση των ασφαλίστρων, που θα μετακυλήσουν στους υποψηφίους οδηγούς κλπ
Η ιδιωτικοποίηση του έργου των εξετάσεων, αφού, σύμφωνα με την ΟΣΥΑΠΕ δεν ξεκαθαρίζει ότι οι ειδικές δοκιμασίες του δεύτερου σταδίου για την απόδειξη των δεξιοτήτων οδήγησης των υποψήφιων οδηγών ή των οδηγών, θα διενεργούνται σε διαμορφωμένους χώρους ή σε πίστες εκπαίδευσης δημόσιων φορέων.
Ο δημόσιος χαρακτήρας του έργου των εξετάσεων που δεν διασφαλίζεται και η οδική ασφάλεια
Η αποζημίωση για το λεγόμενο «βοηθητικό έργο» των εξετάσεων, στους υπαλλήλους, που το εκτελούν.

ehliyet
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başbakan Miçotakis'ten Türkiye açıklaması
Başbakan Miçotakis'ten Türkiye açıklaması
HAVA DURUMU - Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 22/8/2019
HAVA DURUMU - Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 22/8/2019