SPOR
Giriş Tarihi : 18-02-2023 22:10

Παναθηναϊκός - Βόλος 2-0: Ασυγκράτητο το τριφύλλι

Παναθηναϊκός - Βόλος 2-0: Ασυγκράτητο το τριφύλλι

Ένας ασυγκράτητος Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-0 το Βόλο πραγματοποιώντας το καλύτερο φετινό του παιχνίδι καθώς εκτός των δύο τερμάτων από τους Κουρμπέλη - Σπόραρ είχε δύο δοκάρια με τον Παλάσιος και πολλές χαμένες ευκαιρίες σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Το τριφύλλι ήταν εξαιρετικό τόσο στο πρώτο 45λεπτο όσο και στο δεύτερο όπου από το 50' έπαιζε με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Σι με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
 
Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη του Παναθηναϊκού ο οποίος βρέθηκε στο +4 πριν το ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ - ΑΕΚ που θα διεξαχθεί την Κυριακή ενώ το τριφύλλι έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση μια εβδομάδα πριν το ματς με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης".
 
Καθολικός αλλά χωρίς γκολ ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός που ξεκίνησε το ματς με μια αλλαγή σε σχέση με την ενδεκάδα κόντρα στον Άρη και με αλλαγή της τελευταίας στιγμής καθώς ο Παλάσιος μπήκε τελευταία στιγμή στο αρχικό σχήμα αντί του Κλέινχεϊσλερ που είχε επιλεγεί για το αρχικό σχήμα αλλά ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις.
Το τριφύλλι ήταν επιθετικότατο από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Απείλησε με τον Μπερνάρ να δημιουργεί και τους Παλάσιος, Μαντσίνι και Ιωαννίδη να εκτελούν. Οι "πράσινοι" έκαναν 19 τελικές στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, κέρδισαν εννιά κόρνερ, ήταν συνέχεια στην επίθεση αλλά γκολ δεν βρήκαν ελέω της τύχης και του Κλέιμαν. Συγκεκριμένα είχαν δοκάρι με τον Παλάσιος, μια τεράστια χαμένη ευκαιρία με τον Ιωαννίδη ενώ ο γκολκίπερ του Βόλου είπε δύο φορές όχι στον Μαντσίνι.
 
Την ίδια ώρα η ομάδα της Μαγνησίας απείλησε μόλις μια φορά την εστία του Μπρινιόλι με ένα σουτ του Πιρέρ από αρκετά μακριά το οποίο απέκρουσε ο Ιταλός γκολκίπερ χωρίς πρόβλημα.
 
Το πρώτο μέρος μάλιστα ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0 παρά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες που δημιούργησε ο Παναθηναϊκός. Ενώ το τριφύλλι διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι πάνω στον Παλάσιος στο 40' της αναμέτρησης σε ένα μαρκάρισμα εντός περιοχής από το Σι.
 
Έμεινε με δέκα από νωρίς ο Βόλος
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Βόλο να μένει με δέκα παίκτες αρκετά νωρίς καθώς στο 50' ο Σι έκανε ένα σκληρό φάουλ πάνω στον Παλάσιος στα δεξιά και είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή της αναμέτρησης.
 
Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω για σχεδόν 40 λεπτά και ανέβασε και άλλο την απόδοση του ώστε να βρει το πρώτο γκολ στην αναμέτρηση. Οι πράσινοι στάθηκαν άτυχοι στο 52' όταν ξανά ο Παλάσιος βρέθηκε σε θέση βολής εκτός περιοχής, έκανε το σουτ με το αριστερό το οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κλέιμαν.
 
Ο Κουρμπέλης έδωσε τη λύση
Ο Παναθηναϊκός έψαχνε το γκολ και το βρήκε με τον Δημήτρη Κουρμπέλη, ο οποίος σκόραρε μετά τον Δεκέμβριο του 2020. Ο αρχηγός βρέθηκε σε θέση φορ στο 59' εκμεταλλεύτηκε την διαγώνια ασίστ του Παλάσιος, και από κοντά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του τριφυλλιού.
 
Οκτώ λεπτά αργότερα ο Παλάσιος κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Σιέλη μέσα στην περιοχή. Ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση του και έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό που "κλείδωσε" το τρίποντο αλλά δεν έριξε την απόδοση του.
 
Αντίθετα συνέχισε να προσπαθεί να πετύχει και άλλα τέρματα και να φτάσει σε ένα ευρύ σκορ. Αλλά οι ενέργειες των Σπόραρ, Σάρλια και Βέρμπιτς μέχρι το φινάλε δεν βρήκαν στόχο με το 2-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (87' Πούχατς), Σένκεφελντ, Σάρλια, Βαγιαννίδης (63' Κώτσιρας), Ρούμπεν, Κουρμπέλης (75' Τσέριν), Μπερνάρ, Παλάσιος, Μαντσίνι (75' Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (63' Σπόραρ).
 
ΒΟΛΟΣ: Κλεϊμάν, Άλχο, Γκάκι (87' Μεθκίδα), Πιρές, Σι, Λούνα, Σιέλης, Κούτσιας (72' Τσοκάνης), Εσκοβάλ, Τσιρίνος, Καρτάλης (46' Οζέγκοβιτς).
AdminAdmin