test «Αντικαρκινική και αντιπαρασιτική θεραπεία Clark» και ρεσιτάλ ψευδοεπιστήμης από γνωστή γιατρό

«Αντικαρκινική και αντιπαρασιτική θεραπεία Clark» και ρεσιτάλ ψευδοεπιστήμης από γνωστή γιατρό

«Αντικαρκινική και αντιπαρασιτική θεραπεία Clark» και ρεσιτάλ ψευδοεπιστήμης από γνωστή γιατρό
«Αντικαρκινική και αντιπαρασιτική θεραπεία Clark» και ρεσιτάλ ψευδοεπιστήμης από γνωστή γιατρό LM
Bu içerik 334 kez okundu.

Η γνωστή γιατρός (ογκολόγος και μέλος του ΙΣΑ) Σαββούλα Μάλλιου Κριαρά, προωθεί μια επικίνδυνη ψευδοεπιστημονική «Αντικαρκινική και αντιπαρασιτική θεραπεία,» ενώ την ίδια στιγμή προσφέρει τη «λύση» έναντι αντιτίμου.

Στο emedi.gr που διαχειρίζεται η κα Κριαρά, διαβάζουμε:

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

 

Είναι αλήθεια;

Αυτό που αρχικά μας προκαλεί έκπληξη είναι πως μια ογκολόγος (μέλους του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών), υιοθετεί τις απόψεις μιας πασίγνωστης τσαρλατάνου του εξωτερικού (Hulda Clark).

Η Hulda Clark ισχυριζόταν ότι είχε μεταπτυχιακό στη φυσιολογία από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα και το πήρε το 1958, στα αρχεία του πανεπιστημίου όμως φαίνεται ότι είχε πτυχίο στη ζωολογία και τη βοτανική. Το άλλο της πτυχίο (N.D) ήταν αγορασμένο από ένα μη αναγνωρισμένο κολέγιο, το Clayton College of Natural Health. Από το ίδιο «μαϊμού» πανεπιστήμιο διαθέτουν «πτυχία» τόσο ο «Dr.» Μουρούτης, όσο και ο Μάριος Δημόπουλος. Η Clark ισχυριζόταν ψευδώς πως έχει θεραπεύσει 20.000 καρκινοπαθείς.Επομένως η Clark ουδέποτε υπήρξε γιατρός όπως ψευδώς ισχυριζόταν.

Εκτός των άλλων, η Clark ισχυριζόταν ψευδώς πως μπορεί να διαγνώσει και να θεραπεύσει σοβαρές ασθένειες όπως ο καρκίνος και το AIDS, με τη χρήση συσκευών όπως το Syncrometer (διάγνωση) και το Zapper (θεραπεία μέσω της εξολόθρευσης «παρασίτων» κτλ). Οι συσκευές της όμως, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από γαλβανόμετρα που μετρούν την αντίσταση του δέρματος σε χαμηλής εντάσεως ηλεκτρικό ρεύμα. Σύμφωνα με το έγκυρο Quackwatch, οι συσκευές της Clark δεν έχουν καμία διαγνωστική ή θεραπευτική αξία. Η Clark ισχυρίζεται ότι όλες οι ασθένειες προκαλούνται από «παράσιτα» που ζουν στο ανθρώπινο σώμα. «Θεράπευε» επίσης το καρκίνο με τη χρήση «βοτάνων» όπως το Black Walnut Hull και η αρτεμισία, ωστόσο οι ισχυρισμοί της ήταν ψευδείς.

Μπλεξίματα με το νόμο

To Σεπτέμβριο του 1999 συλλαμβάνεται στο Σαν Ντιέγκο για ένταλμα που εκκρεμούσε εις βάρος της για άσκηση ιατρικής χωρίς άδεια.

Το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, πρώην πελάτης της τη μηνύει για αμέλεια και απάτη.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της θα μετακομίσει στο Μεξικό για να μπορέσει να συνεχίσει το ψευδοεπιστημονικό της έργο, και για να ξεφύγει από τυχόν μπλεξίματα με τις αμερικανικές αρχές. Το Φεβρουάριο του 2001, οι μεξικανικές αρχές διέταξαν το κλείσιμο της κλινικής της διότι δεν είχε άδεια, ενώ εάν επιθυμούσε να την επαναλειτουργήσει, θα έπρεπε να προσφέρει μόνο συμβατικές θεραπείες.

Το 2004, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC), απευθύνεται στη δικαιοσύνη κατά του Dr. Clark Research Foundation, επειδή υποστήριζε πως διάφορες συσκευές και συμπληρώματα μπορούν να θεραπεύσουν σοβαρές ασθένειες. Το δικαστήριο διέταξε την αποζημίωση όσων εξαπατήθηκαν αγοράζοντας αυτά τα προϊόντα.

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2009, η Hulda Clark πεθαίνει και οι υποστηρικτές ισχυρίζονται πως πέθανε από τραύμα στη σπονδυλική στήλη. Λίγο αργότερα, αναγκάζονται να παραδεχτούν πως πέθανε από καρκίνο, όπως προκύπτει και από το πιστοποιητικό θανάτου της.

Η προσφερόμενη «λύση»

Έχοντας δημιουργήσει λανθασμένες εντυπώσεις πως τα παράσιτα προκαλούν σοβαρές ασθένειες, βασισμένη στα λεγόμενα μια γνωστής τσαρλατάνου, η κα Κριαρά επανέρχεταιπροωθώντας ένα συμπλήρωμα διατροφής που (μεταξύ άλλων) καθαρίζει τα παράσιτα.

Αντί επιλόγου

Με μια γιατρό-ογκολόγο να προωθεί για πολλοστή φορά επικίνδυνες αντιεπιστημονικές απόψεις και τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα να πετούν «χαρταετό» (και δυστυχώς όχι ένεκα και της αυριανής Καθαράς Δευτέρας), είναι απορίας άξιο ποιος θα προστατεύσει τους ασθενείς από «μαγικές λύσεις» τύπου Νερού του Καματερού, που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια.

PİGİ; ellinikahoaxes.gr

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HAVA DURUMU - Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 17/8/2019
HAVA DURUMU - Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 17/8/2019
Orman yangınları yerleşim yerlerini tehdit ediyor
Orman yangınları yerleşim yerlerini tehdit ediyor