Μια ανοικτή κοινωνία σε κατάσταση σοκ

Μια ανοικτή κοινωνία σε κατάσταση σοκ
Μια ανοικτή κοινωνία σε κατάσταση σοκ LM
Bu içerik 895 kez okundu.

Σοκ στη Νέα Ζηλανδία, μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση σε δύο τεμένη στην πόλη Κράισττσέρτς.

Οι κάτοικοι της πόλης αλλά και όλοι οι Νεοζηλανδοί δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί.

«Η καρδιά μας έχει ραγίσει. Είναι τόσο λυπηρό αυτό και δεν έπρεπε να έχει συμβεί στην χώρα μας. Οποιος προσεύχεται πρέπει να είναι ασφαλής. Θυμώνω. Οσο περνάει το σοκ τόσο πιο πολύ θυμώνω και αγανακτώ. Ολοι πρέπει να αισθάνονται ασφαλής και να προσεύχονται όπως θέλουν».

Η Δήμαρχος της πόλης Λιάν Ντάλζιελ έκανε λόγο για ασύλληπτη τραγωδία και κάλεσε τους πολίτες να ανασυνταχθούν. «Δεν θα μπορούσα ποτέ να πιστέψω ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο στην πόλη, στην πραγματικότητα ποτέ δεν πίστευα ότι αυτό θα συνέβαινε στη Νέα Ζηλανδία. Φαίνεται όμως ότι είναι το χειρότερο που μας έχει συμβεί και τώρα πρέπει να το ξεπεράσουμε.»

Μήνυμα συμπαράστασης έστειλε και ο διάσημος παίκτης του ράγκμπι, Σόνι Μπιλ Γουίλιαμς: Μόλις έμαθα τα νέα και δεν μπορώ να εκφράσω αυτό που αισθάνομαι. Προσεύχομαι για τις οικογένειες των θυμάτων γι αυτούς που σήμερα έχασαν τη ζωή τους στο Κράισττσέρτς.

Το σοκ για την ανοικτή και ανεκτική κοινωνία της Νέας Ζηλανδίας είναι μεγάλο. Οι πολίτες της καλούνται να αντιδράσουν και να επουλώσουν το βαθύ τραύμα που που αφήνει η επίθεση των φανατικών.

cami saldırısı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başbakan Mitçotakis Gümülcine’deydi.
Başbakan Mitçotakis Gümülcine’deydi.
HAVA DURUMU - Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 26/2/2020
HAVA DURUMU - Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 26/2/2020