Κύπρος: Στη Λίμνη «Μεμί» το σόναρ – Έρευνες και στην Κόκκινη Λίμνη

Κύπρος: Στη Λίμνη «Μεμί» το σόναρ – Έρευνες και στην Κόκκινη Λίμνη
Κύπρος: Στη Λίμνη «Μεμί» το σόναρ – Έρευνες και στην Κόκκινη Λίμνη LM
Bu içerik 446 kez okundu.

Το υπερσύγχρονο ηχοεντοπιστικό σύστημα σόναρ μεταφέρεται σήμερα το πρωί στη Λίμνη «Μεμί» στο Ξυλιάτου, σε μια προσπάθεια για εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra Granze, κόρης της δολοφονηθείσας Mary Rose, θύματος του καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου αλλοδαπών γυναικών και ανήλικων κοριτσιών.

Παράλληλα, θα συνεχιστούν σήμερα το πρωί στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό οι έρευνες για εντοπισμό και τρίτης ταξιδιωτικής βαλίτσας εντός της οποίας πιστεύεται ότι βρίσκεται η σορός ενός ακόμη θύματος του καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, με τη βοήθεια δύτη και της ρομποτικής κάμερας.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν πάρα πολλά σημεία που πρέπει να ελεγχθούν και οι σημερινές έρευνες θα επικεντρωθούν δυτικά και βόρεια της Κόκκινης Λίμνης, καθώς και στα σημεία που σηματοδοτήθηκαν χθες με την χρήση του σόναρ.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες οι πληροφορίες, το ανατολικότερο μέρος της Κόκκινης Λίμνης, η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς, έχει ερευνηθεί πλήρως, ενώ ταυτόχρονα με τις σημερινές έρευνες στο Μιτσερό, θα αρχίσει σκανάρισμα της Λίμνης «Μεμί» στο Ξυλιάτο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Κέντρο Συντονισμού βρίσκεται σε επικοινωνία με Άγγλους εμπειρογνώμονες και σε επόμενο στάδιο και αν χρειαστεί θα γίνει χρήση ραντάρ διείσδυσης εδάφους, ούτως ώστε να ελεγχθούν οι περιοχές μέσα στη Λίμνη που είναι καλυμμένες με λάσπη.

Η εταιρεία Brasal Marine Services που παρέχει τον ναυτικό εξοπλισμό για τις έρευνες ανέβασε στην σελίδα της στο facebook νέες φωτογραφίες από την περιοχή όπου μπορεί κανείς να δει και τους δύτες που προσπαθούν εδώ και αρκετές μέρες να εντοπίσουν τις βαλίτσες.

Χθες παρότι ο δύτης εισήλθε στα νερά δύο φορές, εντούτοις δεν ανασύρθηκε κάτι, εκτός από δύο αντικείμενα τα οποία δεν συνδέονται με την υπόθεση.

«Ευελπιστούμε τις επόμενες μέρες να ανασυρθεί και η τρίτη βαλίτσα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο νέος Αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, κατά τη διάρκεια χθεσινής του επίσκεψης στο Μιτσερό.

Στο μεταξύ, δύο δικηγόροι διορίζονται ως ποινικοί ανακριτές για να εξετάσουν τις καταγγελίες περί λαθών στους χειρισμούς αστυνομικών για καταγγελίες ελλειπουσών γυναικών.

kıbrıs
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
«Κοσμοσυρροή» στην πλατφόρμα για τα 800 ευρώ
«Κοσμοσυρροή» στην πλατφόρμα για τα 800 ευρώ
Türkiye'den gelen öğrencilerde koronavirüs çıkmadı
Türkiye'den gelen öğrencilerde koronavirüs çıkmadı