Σάλος στην Κύπρο με τον serial killer: Ο «Ορέστης» σκότωνε, η Αστυνομία έβαζε τις υποθέσεις στο αρχείο

Σάλος στην Κύπρο με τον serial killer: Ο «Ορέστης» σκότωνε, η Αστυνομία έβαζε τις υποθέσεις στο αρχείο
Σάλος στην Κύπρο με τον serial killer: Ο «Ορέστης» σκότωνε, η Αστυνομία έβαζε τις υποθέσεις στο αρχείο LM
Bu içerik 643 kez okundu.

Σάλος στην Κύπρο καθώς οι Αρχές εισηγούνταν την αρχειοθέτηση στις υποθέσεις εξαφάνισης πέντε από τα θύματα του seial killer Ορέστη.

Οι Αρχές μάλιστα διεμήνυαν στην Εισαγγελέα πως η μυστηριώδης εξαφάνιση των δύο γυναικών και των παιδιών τους, από τα πρώτα θύματα του Νίκου Μεταξά, αλλά και της Μαρικάρ από τις Φιλιππίνες έπρεπε να χαρακτηριστούν ως μη αστυνομικής φύσεως περιστατικά.

Οι ευθύνες των Αρχών στην διαλεύκανση των εγκλημάτων του «Ορέστη» απασχολούν την Κύπρο από την πρώτη στιγμή που ξετυλίχτηκε το κουβάρι της υπόθεσης του serial killer. Αλλωστε η υπόθεση της δολοφονίας επτά αλλοδαπών γυναικών, μεταξύ των οποίων και δυο ανήλικων κοριτσιών, οδήγησε στην παραίτηση του Κύπριου υπουργού και την καρατόμηση του αρχηγού της αστυνομίας.

Ολιγωρία μηνών στην αναζήτηση των θυμάτων του serial killer

Από το πρώτο λεπτό πολίτες και αλλοδαποί που εργάζονται στην Κύπρο διαμαρτυρήθηκαν για τον τρόπο που αντιμετώπισαν οι αστυνομικές αρχές τις καταγγελίες εξαφάνισης των θυμάτων. Οι αστυνομικοί θεωρούσαν, χωρίς να το στοιχειοθετούν, πως οι γυναίκες διέφευγαν στα Κατεχόμενα και ότι η εξαφάνισή τους δεν ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.


Η υπόθεση της Ρουμάνας Λίβια και της 8χρονης κόρης της έφτασε στη Νομική Υπηρεσία της Κύπρου έξι μήνες μετά την καταγγελία για την εξαφάνισή της. Σαν να μην έφτανε αυτό, η Αστυνομία σημείωνε στον φάκελο πως δεν κατάφερε να εντοπίσει μητέρα και κόρη, ενώ εξήγαγε το συμπέρασμα πως είναι εξαιρετικά πιθανό να διαμένουν πια στα κατεχόμενα. Με αυτό ως δεδομένο, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Η εξαφάνιση του πρώτου θύματος του serial killer και της κόρης της

Η πρώτη γυναίκα από τις Φιλιππίνες που απασχόλησε την κοινή γνώμη, μετά την ανεύρεση της σορού του στο φρεάτιο του παλιού μεταλλείου - άλλα τρία θύματά του τα έριξε στην Κόκκινη λίμνη - η Μαίρη Ρόουζ και η 6χρονη κόρη της Σιέρα μπήκε στο αρχείο δύο χρόνια μετά την δήλωση εξαφάνισης. Μάλιστα, οι ανακριτές ανέφεραν για τα θύματα του serial killer πως δεν προέκυπτε υπόνοια για εγκληματική ενέργεια.

Ερευνες της πυροσβεστικής στο παλιό μεταλλείο στο Μιτσερό, όπου εντοπίστηκαν τα δύο πρώτα θύματα του serial killer
Αντίστοιχη αντιμετώπιση είχε και η δήλωση εξαφάνισης της Μαρικάρ Βαλτέζ, του θύματος του serial killer που βρέθηκε μαζί με την Μάιρη Ρόουζ στο φρεάτιο. Δυο μήνες μετά την καταγγελία για την εξαφάνισή της, η αστυνομία συνιστούσε η υπόθεση να μπει στο αρχείο ως μη αστυνομικής φύσεως.

kıbrıs
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HAVA DURUMU - Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 4/4/2020
HAVA DURUMU - Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 4/4/2020
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί το 800άρι τον Μάιο και τον Ιούνιο
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί το 800άρι τον Μάιο και τον Ιούνιο