Επικεφαλής Τζεμαλή Μηλιαζήμ: 'Παλεύουμε για την αντικαπιταλιστική εναλλακτική'

Επικεφαλής Τζεμαλή Μηλιαζήμ: 'Παλεύουμε για την αντικαπιταλιστική εναλλακτική'
Επικεφαλής Τζεμαλή Μηλιαζήμ: 'Παλεύουμε για την αντικαπιταλιστική εναλλακτική' LM
Bu içerik 502 kez okundu.
Η “Ανταρσία στην Ξάνθη” είμαστε μια δημοτική κίνηση που στοχεύει με την εκπροσώπησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας να διεκδικήσει τα δικαιώματα όλων μας ανεξάρτητα από καταγωγή, χρώμα, θρησκεία, γλώσσα ή σεξουαλικό προσανατολισμό σε μια ποιότητα ζωής που μας αξίζει.

Τα δικαιώματα αυτά συστηματικά αμφισβητούνται στην πράξη από τις επιλογές και πρακτικές των δημοτικών αρχόντων του Δήμου μας εδώ και πολύ καιρό. Η παράταξη της δεξιάς στο Δήμο μας έχει ως προτεραιότητες “έργα βιτρίνας” (π.χ. η καινούργια πλατεία και τα διάφορα “πανηγύρια”), με τα οποία χαρίζουν τους πόρους του Δήμου μας σε εργολάβους, επιχειρηματίες και κάθε είδους κερδοσκόπους. Για τις πραγματικές μας ανάγκες, που δεν εισακούγονται, επικαλούνται την “οικονομική κρίση” και τα “μνημόνια”, τα οποία ωστόσο και πολιτικά υποστηρίζουν και πρακτικά με ζήλο εφαρμόζουν στρεφόμενοι κατά των εργαζομένων και των λαϊκών αναγκών. Από την άλλη πλευρά παρουσιάζουν “πλεονάσματα” στα έσοδά τους, αφού μας φεσώνουν με πανάκριβα δημοτικά τέλη, αφού μας στερούν παιδικές χαρές (μία μόνο ασφαλής λειτουργεί σε όλη την πόλη μας) και άλλους χώρους αναψυχής και πρασίνου, τους απαραίτητους βρεφονηπιακούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και σχολεία, τις αθλητικές υποδομές (π.χ γήπεδα , κολυμβητήριο) , την καθαριότητα και τους κατάλληλους δρόμους, πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους, τη δημοτική συγκοινωνία, τις υποδομές για τα ΑΜΕΑ, το κατάλληλο δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, όλα αυτά δηλαδή που θα διευκόλυναν την καθημερινότητά μας και θα μας εξασφάλιζαν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Βραδυπορούν επίσης σε λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος (π.χ. δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί κάδοι για την ανακύκλωση σε όλες τις γειτονιές και η συγκομιδή απορριμμάτων δεν είναι όσο τακτική απαιτείται ενώ ο ΧΥΤΑ μολύνει ποικιλότροπα τη γύρω περιοχή). Παρόμοια αντιμετωπίζουν όλους τους οικισμούς του Δήμου εκτός από την πόλη της Ξάνθης.
Δεν μας πείθουν ότι δεν υπάρχουν κονδύλια για τα έργα που πραγματικά έχουμε ανάγκη οι πολίτες. Είναι θέμα προτεραιοτήτων και επιλογών τις οποίες δεσμευόμαστε εμείς που πλαισιώνουμε την προσπάθεια “Ανταρσία στην Ξάνθη” να αντιπαλέψουμε κινητοποιώντας όλες τις αγωνιστικές δυνάμεις των συμπολιτών/τισσών μας. Είμαστε ήδη στους δρόμους του αγώνα για τα δικαιώματα των εργαζομένων, της νεολαίας, των ανέργων,των μεταναστών, των γυναικών, των ΑΜΕΑ, των ΛΟΑΤΚΙ. Ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και την οικολογική καταστροφή.
Δώστε μας τώρα θέση και λόγο και στο Δημοτικό Συμβούλιο και συμπορευτείτε μαζί μας στον αγώνα για έναν Δήμο που θα ακούει και θα ικανοποιεί το σύνολο του λαού σε κάθε γειτονιά και όχι τους λίγους του Κέντρου και εκλεκτούς των Δημάρχων.
Παλεύουμε για την αντικαπιταλιστική εναλλακτική, κόντρα στη λογική της διαχείρισης του συστήματος. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε Δημάρχους-διαχειριστές της φτώχειας των πολλών και των μεγάλων συμφερόντων των λίγων. Η έξοδος από την κρίση θα έρθει με τη δύναμη του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, την αντικαπιταλιστική ανατροπή, διεκδικώντας την άμεση διαγραφή του χρέους, την κρατικοποίηση των Τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ, τον αγώνα για ανοιχτά σύνορα ενάντια στο ρατσισμό, τον εθνικισμό, τους πολέμους και τους εξοπλισμούς. Στο ψηφοδέλτιο μας βρίσκουν θέση αγωνιστές και αγωνίστριες που δώσαμε μαζί όλες αυτές τις μάχες και θα τις συνεχίσουμε, χωρίς συμβιβασμούς μέχρι τη νίκη!

Cemali Milyazim
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Başbakan Miçotakis'ten Türkiye açıklaması
Başbakan Miçotakis'ten Türkiye açıklaması
HAVA DURUMU - Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 22/8/2019
HAVA DURUMU - Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 22/8/2019