Δημοσκόπηση: Μία «ανάσα» από την αυτοδυναμία η ΝΔ

Δημοσκόπηση: Μία «ανάσα» από την αυτοδυναμία η ΝΔ
Δημοσκόπηση: Μία «ανάσα» από την αυτοδυναμία η ΝΔ A DEDE
Bu içerik 581 kez okundu.

Μία νεά δημοσκόπηση δημοσιοποιήθηκε, αυτή τη φορά από την εταιρεία Opinion Poll. 

Το πρώτο που παρατηρεί κανείς βλέποντας τα ποσοστά των κομμάτων είναι πως ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ με άνοδο, δε, του τελευταίου κόμματος και είσοδο του Γιάνη Βαρουφάκη στη Βουλή. 

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Opinion Poll, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πως συσπειρώνεται σχετικά και ξεπερνά το ποσοστό που συγκέντρωσε στις Ευρωεκλογές, φτάνοντας το 27%. Επιπρόσθετα, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να αγγίζει την αυτοδυναμία, με διψήφια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ και ποσοστό που ανέρχεται έως και σε 39,8%.

Μεγάλες ανατροπές παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα κόμματα: το ΚΙΝΑΛ μειώνει τα ποσοστά του σε σχέση με τις Ευρωεκλογές, το ΚΚΕ εξακολουθεί να έχει απώλειες, ο Γιάνης Βαρουφάκης με το ΜεΡΑ25 φαίνεται πως εισέρχεται στη Βουλή ενώ Κυριάκος Βελόπουλος και Χρυσή Αυγή «φλερτάρουν» με το άκυρο της εισόδου στο Κοινοβούλιο, καθώς βρίσκονται οριακά πάνω από το όριο του 3%.

 

opinion poll1

 

opinion poll2

Όπως και σε κάθε άλλη δημοσκόπηση έτσι και σε αυτή, καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο «κανένας», καθώς ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 24,7%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 36% και ο «Κανένας από αυτούς» 38,6%.

opinion poll3

Kamuoyu yoklaması yunanistan genel seçimleri-2019
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HAVA DURUMU - Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 23/11/2019
HAVA DURUMU - Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 23/11/2019
Yunanistan AB'de işsizlikte birinciliği korudu
Yunanistan AB'de işsizlikte birinciliği korudu