Δεντροφύτευση κατά της κλιματικής αλλαγής

Δεντροφύτευση κατά της κλιματικής αλλαγής
Δεντροφύτευση κατά της κλιματικής αλλαγής LM
Bu içerik 606 kez okundu.

Η δεντοφύτευση είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα με ερευνητές του Ελβετικού Τεχνολογικού Ινστιτούτου στη Ζυρίχη, επιπλέον 1 τρισεκατομμύριο θα μπορούσαν να φυτευτούν σε όλο τον κόσμο - μια έκταση των ΗΠΑ. Μόλις αναπτυχθούν πλήρως τα δέντρα, θα μπορούσαν να αποθηκεύσουν τα δύο τρίτα του άνθρακα αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.

«Αυτό που βρήκαμε είναι ότι η αναδάσωση είναι στην πραγματικότητα δέκα φορές καλύτερη από την επόμενη καλύτερη λύση για την κλιματική αλλλαγή. Αν πετύχουμε ακόμη και το 10% των στόχων μας, θα έχουμε έναν ιστορικό αντίκτυπο. Με το κίνημα που εξελίσσεται σε ολόκληρο τον πλανήτη είμαι πραγματικά πολύ αισιόδοξος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε», εξηγεί ο διευθυντής μελετών Τομ Κράουδερ


Ωστόσο, πρέπει να αναληφθεί δράση γρήγορα, διότι θα χρειαστούν δεκαετίες για την ανάπτυξη των δασών και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους ως φυσικών δεξαμενών οξυγόνου. Σύμφωνα με τη μελέτη η Ρωσία, οι ΗΠΑ, ο Καναδά, η Αυστραλία, η Βραζιλία και η Κίνα προσφέρονται για την δημιουργία νέων δασών

«Αυτός ήταν ο πραγματικός στόχος της έρευνας: Να δείξουμε ποια οικοσυστήματα θα μπορούσαν να υποστηρίξουν φυσικά τα δέντρα και πόσο άνθρακα θα μπορούσαμε να αιχμαλωτίσουμε σε αυτές τις περιοχές. Ουσιαστικά πρόκειται για μια κατευθυντήρια γραμμή γι αυτές τις προσπάθειες» λέει ο Κράουδερ.

Ωστόσο, οι ερευνητές τονίζουν ότι η αναδάσωση μπορεί να είναι μόνο ένα από τα πολλά μέτρα προστασίας του κλίματος. Αυτό που κρίνεται απαραίτητο και επείγον είναι να εγκαταληφθεί το οικονομικό μοντέλο που βασίζεται στα ορυκτά καύσιμα.

iklim değişikliği
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HAVA DURUMU - Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 19/11/2019
HAVA DURUMU - Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 19/11/2019
Yunanistan AB'de işsizlikte birinciliği korudu
Yunanistan AB'de işsizlikte birinciliği korudu