Ορκίζεται ο νέος πρωθυπουργός

Ορκίζεται ο νέος πρωθυπουργός
Ορκίζεται ο νέος πρωθυπουργός LM
Bu içerik 348 kez okundu.

Πρωθυπουργός ορκίζεται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την θριαμβευτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

Ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 13:00, όπου θα ορκιστεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.


Νωρίτερα, στις 10:00, ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Ρουπακιώτης θα επισκεφθεί τον απερχόμενο Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, προκειμένου να του επιδώσει τα αποτελέσματα των εκλογών για την σύνθεση της Νέας Βουλής.

Μετά την ορκωμοσία του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Αλέξης Τσίπρας θα τον υποδεχτεί για την παράδοση-παραλαβή.

«Θα υποδεχτώ αύριο τον κ. Μητσοτάκη στο μέγαρο Μαξίμου, δεν θα επαναλάβω ότι έκανε ο προκάτοχός μου», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του για το εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος στην στάση που είχε τηρήσει ο Αντώνης Σαμαράς το 2015.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πλευρά του τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση θα ξεκινήσει κατευθείαν δουλειά. «Ξεκινάμε τώρα. Η Βουλή θα δουλέψει ολόκληρο το καλοκαίρι. Δεν ζητώ περίοδο χάριτος. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Οικοδομούμε ένα ευρύ μέτωπο συναίνεσης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαμηνύσει ότι έχει έτοιμη την κυβέρνηση που πρόκειται να ορκιστεί την ερχόμενη Τρίτη, 9 Ιουλίου.

seçimler 2019
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
'Doğan her çocuk için 2 bin euro yardım' tasarısı
'Doğan her çocuk için 2 bin euro yardım' tasarısı
HAVA DURUMU - Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 28/1/2020
HAVA DURUMU - Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 28/1/2020