Στις αγορές η Ελλάδα με 7ετές ομόλογο

Στις αγορές η Ελλάδα με 7ετές ομόλογο
Στις αγορές η Ελλάδα με 7ετές ομόλογο LM
Bu içerik 473 kez okundu.

Το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο λήξης 23 Ιουλίου 2026, άνοιξε λίγο μετά τις 10:00 των πρωί , με το αρχικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 2,1%

Η Ελλάδα έχει προσλάβει τις Barclays, BofA Merrill Lynch, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Societe Generale για να οργανώσουν την έκδοση.


Η έκδοση του 7ετούς ομολόγου είναι η πρώτη που πραγματοποιείται μετά την κυβερνητική αλλαγή και η τρίτη κατά σειρά από την αρχή του έτους. Υπενθυμίζεται ότι Ελληνικό Δημόσιο ήδη έχει δανειστεί με την έκδοση 5ετούς και 10ετούς ομολόγου περίπου 5 δισ. ευρώ. Επομένως με δεδομένο ότι το δανειακό πρόγραμμα για φέτος είχε προσδιοριστεί στα 7 δισ. ευρώ ή έκδοση του νέου 7ετούς ομολόγου αναμένεται να κυμανθεί στα 2,5 δισ. ευρώ.

Αποκλιμάκωση των αποδόσεων
Με άνοδο των τιμών υποδέχθηκε η ελληνική αγορά κρατικών ομολόγων την εντολή της ελληνικής κυβέρνησης προς τις τράπεζες για να αναλάβουν την έκδοση νέου επταετούς ομολόγου, στην τρίτη για φέτος έξοδο της χώρας μας στις αγορές. Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού κρατικού ομολόγου υποχώρησε στο 2,29%, με το spread στις 254 μονάδες βάσης, έπειτα από μία εβδομάδα στη διάρκεια της οποίας οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων διόρθωσαν ανοδικά. Η απόδοση του 10ετούς αυξήθηκε περισσότερο από 30 μονάδες βάσης στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, παραμένοντας ωστόσο σε επίπεδα που δεν απείχαν και πολύ από τα πρόσφατα ιστορικά χαμηλά. Αντίστοιχα και η απόδοση του επταετούς με λήξη το 2025 αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα 19 μονάδες βάσης. Χθες, ωστόσο, η απόδοση του επταετούς αποκλιμακώθηκε στο 1,49% από το 1,55% που είχε κλείσει την Παρασκευή. Η απόδοση του πενταετούς με λήξη το 2024 αποκλιμακώθηκε στο 1,21% από 1,27%.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

ekonomi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Κάτω τα χέρια από τον Τζεμαλή Μηλιαζήμ!
Κάτω τα χέρια από τον Τζεμαλή Μηλιαζήμ!
ÜÇ BAŞKAN NANE'yi YEDİLER, BİZE DE YEDİRMEK İSTİYORLAR!!!
ÜÇ BAŞKAN NANE'yi YEDİLER, BİZE DE YEDİRMEK İSTİYORLAR!!!