Σύνοδος νέων ακτιβιστών για το κλίμα στο Ντόρτμουντ

Σύνοδος νέων ακτιβιστών για το κλίμα στο Ντόρτμουντ
Σύνοδος νέων ακτιβιστών για το κλίμα στο Ντόρτμουντ LM
Bu içerik 345 kez okundu.

Σχεδόν 1,500 άνθρωποι από όλη τη Γερμανία συμμετείχαν στη διαδήλωση για το κλίμα στο Ντόρτμουντ, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής συνόδου του κινήματος «Παρασκευές για το μέλλον».

Νεαροί ακτιβιστές ενώθηκαν με τους υποστηρικτές των κινημάτων γονέων και επιστημόνων, απαιτώντας για άλλη μία φορά να σταματήσει η καταστροφή του περιβάλλοντος και να ληφθούν μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής.

Η πενθήμερη σύνοδος δίνει την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων στους ακτιβιστές από κάθε γωνιά του κόσμου.

«Είναι υπέροχο να βλέπουμε πόσοι άνθρωποι από διαφορετικές πόλεις είναι εδώ, ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Είναι φανταστικό το γεγονός ότι όλοι μαζί δίνουμε την ίδια μάχη» λέει μια διαδηλώτρια.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από την ημέρα που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις για το κλίμα, η Γκρέτα Τούνμπεργκ έκανε έναν απολογισμό των πεπραγμένων του κινήματος.

«Νομίζω πως το μεγαλύτερο επίτευγμα του κινήματος είναι ότι κινητοποίησε εκατομμύρια νέους αλλά και το ότι έγινε τόσο γνωστό που κατάφερε να αλλάξει τον τρόπο που μιλάμε και αντιμετωπίζουμε την κλιματική κρίση» τόνισε η Γκρέτα Τούμπεργκ.

Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται σε όλο τον πλανήτη, με στόχο τα αιτήματα των νέων να γίνουν αποδεκτά. Η «πράσινη» Γκρέτα πάντως λέει πως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα.

«Πολιτικοί και άνθρωποι της εξουσίας υπόσχονται και λένε ότι ακούν τους νέους. Ακούν τους μαθητές που διαδηλώνουν και υπόσχονται ότι θα κάνουν τα πάντα. Αλλά ακόμη είναι μόνο λόγια» λέει η 16χρονη Γκρέτα.

Στην πενθήμερη σύνοδο πραγματοποιούνται και ειδικά εργαστήρια όπου οι νέοι ακτιβιστές έχουν την ευκαιρία να σχεδιάσουν την πολιτική τους αλλά και να βρουν τα κατάλληλα εργαλεία για να προωθήσουν τον σκοπό τους.

iklim
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
HAVA DURUMU - Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 19/10/2019
HAVA DURUMU - Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ 19/10/2019
ABD ile Türkiye arasında anlaşma: Barış Pınarı'na 120 saat ara; YPG bölgeden çekilecek
ABD ile Türkiye arasında anlaşma: Barış Pınarı'na 120 saat ara; YPG bölgeden çekilecek