Η κρίσιμη συνεδρίαση της βρετανικής βουλής για το Brexit

Η κρίσιμη συνεδρίαση της βρετανικής βουλής για το Brexit
Η κρίσιμη συνεδρίαση της βρετανικής βουλής για το Brexit LM
Bu içerik 456 kez okundu.

Σε μια ακόμη πράξη του δράματος Brexit, οι βουλευτές συνέρχονται στην πρώτη κοινοβουλευτική συνεδρίαση που διεξάγεται Σάββατο μετά από την εισβολή της Αργεντινής στα νησιά Φόκλαντ το 1982.

Στίβεν Μπάρκλεϊ: Το Λονδίνο δεν προτίθεται να ζητήσει μεγαλύτερη μεταβατική περίοδο για το Brexit.

Η Βρετανία δεν έχει πρόθεση να παρατείνει τη μεταβατική περίοδο που ακολουθεί το Brexit μετά την καταληπτική ημερομηνία τον Δεκέμβριο του 2020, δήλωσε ο υπουργός για το Brexit Στίβεν Μπάρκλεϊ.

"Δεν έχουμε πρόθεση να πάμε πέραν του Δεκεμβρίου του 2020", είπε ο Μπάρκλεϊ στο BBC News.

Όταν ρωτήθηκε αν ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να καθυστερήσει το Brexit μετά την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου εάν το απαιτεί ο νόμος, ο Μπάρκλεϊ είπε ότι ο Τζόνσον θα συμμορφωνόταν με τον νόμο.

Μια αμφιλεγόμενη τροπολογία για το Brexit προκαλεί αναταράξεις

Στο κοινοβούλιο έχουν κατατεθεί μια σειρά από τροπολογίες εν όψει της ψηφοφορίας για το Brexit. Η πιο σημαντική και ταυτόχρονα αμφιλεγόμενη είναι αυτή που κατέθεσε ο πρώην βουλευτης των Συντηρητικών σερ Όλιβερ Λέτγουιν,

Με αυτήν χαρακτηρίζει ως «ασφαλιστική δικλείδα» το νόμο Μπεν, που υποχρεώνει τον πρωθυπουργό να ζητήσει παράταση στο Brexit, εάν δεν υπάρξει έγκριση της συμφωνίας αποχώρησης.

Η τροπολογία αυτή προβλέπει ότι ακόμη και εάν σήμερα, το Κοινοβούλιο εγκρίνει τη νέα συμφωνία, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ζητήσει παράταση στο Brexit μέχρι να ολοκληρωθεί η νομοθεσία για την αποχώρηση και από τα δύο σώματα της Βουλής.

brexit
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İskeçe'de koronavirüs ile ilgili son durum nedir?
İskeçe'de koronavirüs ile ilgili son durum nedir?
Μανώλης Γλέζος: Πέθανε ο τελευταίος εμβληματικός αγωνιστής της Αριστεράς
Μανώλης Γλέζος: Πέθανε ο τελευταίος εμβληματικός αγωνιστής της Αριστεράς