Ψάχνουν να βρουν πώς και πού τα θύματα μπήκαν στο κοντέινερ

Ψάχνουν να βρουν πώς και πού τα θύματα μπήκαν στο κοντέινερ
Ψάχνουν να βρουν πώς και πού τα θύματα μπήκαν στο κοντέινερ LM
Bu içerik 1045 kez okundu.

Μια τραγική διαπίστωση και ένα αναπάντητο ερώτημα πλανώνται στην υπόθεση του εντοπισμού των 39 ανθρώπων που βρέθηκαν νεκροί σε κοντέινερ φορτηγού στη Βρετανία.

Η αστυνομία εξακρίβωσε ότι οι νεκροί είναι Κινέζοι, αλλά ουδείς μπορεί να δώσει ξεκάθαρη απάντηση πώς τα θύματα έφτασαν στον προορισμό τους χωρίς να εντοπιστούν.

 

Στο λιμάνι του Ζεεμπρούγκε, όλοι ψάχνουν να βρουν πώς τα θύματα μπήκαν στο κοντέινερ και εγείρονται ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του λιμένα. Οι έλεγχοι στα φορτηγά ψυγεία όππου εντοπίστηκαν τα θύματα διαφέρουν από αυτούς στα φορτηγά με μουσαμά. Τα φορτηγά ψυγεία σφραγίζονται όταν φθάσουν στο τερματικό σταθμό.

Ο λιμενάρχης του Ζεεμπορυγκε επιμένει ότι τα θύματα δεν ανέβηκαν εκεί.

«Πριν μπουν τα φορτηγά στο πλοίο, ελέγχονται τα εμπορευματοκιβώτια. Εάν δεν μπουν σφραγίδες στα κοντέινερ δεν επιτρέπεται η μεταφορά τους», λέει ο Πέτερ Ντεγκρότε.

Το φορτηγό ξεκίνησε από το Ζεεμπρούκε στις 22 Οκτωβρίου και εισήλθε στην Βρετανία στις 23 Οκτωβρίου.

 

Σύμφωνα με αναλυτές από τότε που «ο διάδρομος της Μάγχης» έγινε πολύ δύσκολος για τους μετανάστες, οι διακινητές ανθρώπων άρχισαν να χρησιμοποιούν εναλλακτικές πορείες όπως ο αποκαλούμενος «δρόμος της Ιρλανδίας», ο οποίος μπορεί να είναι μακρύτερος και πιο επικίνδυνος αλλά η αστυνόμευση φαίνεται να είναι πολύ πιο αδύναμη

İngiltere
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Türkiye'ye gidip-gelmek için son uygulama nedir?
Türkiye'ye gidip-gelmek için son uygulama nedir?
Το μάθημα Ερντογάν
Το μάθημα Ερντογάν