Εφιάλτης Χωρίς τέλος στην Ιταλία!

Εφιάλτης Χωρίς τέλος στην Ιταλία!
Εφιάλτης Χωρίς τέλος στην Ιταλία! LM
Bu içerik 812 kez okundu.

Ο εφιάλτης δεν τελειώνει στην Ιταλία. Μετά τα δύο εικοσιτετράωρα ελπίδας, σημειώθηκε νέα αύξηση σε κρούσματα και απώλειες.

Με 743 θανάτους σε μία ημέρα, το δεύτερο υψηλότερο ρεκόρ από τότε που ξεκίνησε η κρίση, οι ελπίδες για φως στο τούνελ του Covid-19 διαψεύστηκαν.

Υπάρχουν ωστόσο σοβαρές ενδείξεις ότι τα αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί αποδίδουν.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η εφαρμογή τους, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για τους παραβάτες.

«Σχετικά με τις κυρώσεις, αυξάνουμε τα πρόστιμα από 400 στα 3000 ευρώ», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Η κατάσταση «εθνικής έκτακτης ανάγκης» θα συνεχίσει να ισχύει μέχρι τις 31 Ιουλίου. «Μόλις μπορέσουμε, θα επιστρέψουμε στην κανονική μας καθημερινότητα», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

 

Η Ισπανία είναι η δεύτερη σοβαρότερα πληττόμενη χώρα στην Ευρώπη, με καθημερινά ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων.

Περίπου 1000 άτομα έχουν συλληφθεί για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων τα οποία ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ σκοπεύει να επεκτείνει για ακόμα δύο εβδομάδες.


Στη Γαλλία, την τρίτη σοβαρότερα πληττόμενη χώρα στην Ευρώπη, οι υγειονομικές αρχές της ανακοίνωσαν ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας πρέπει να διαρκέσει για έξι εβδομάδες τουλάχιστον. Το επιστημονικό συμβούλιο, που συμβουλεύει τον πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν στο θέμα της κρίσης του νέου κορονοϊού, επισήμανε ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας είναι αυτή τη στιγμή η πιο αποτελεσματική στρατηγική.Η ανησυχία αυξάνεται διαρκώς για την κατάσταση στις μονάδες ηλικιωμένων μετά την είδηση που συγκλόνισε, όταν στρατιώτες που πήγαν να απολυμάνουν τους χώρους μονάδας στη Μαδρίτη βρήκαν μέσα ηλικιωμένους να ζουν ανάμεσα σε πτώματα ανθρώπων που φέρεται να έχουν καταλήξει από επιπλοκές που τους προκάλεσε κορονοϊός.

Την Τρίτη κατεγράφη ρεκόρ απωλειών σε μία ημέρα μέχρι στιγμής.


Στο Ηνωμένο Βασίλειο, την τελευταία από τις τέσσερις χώρες που επέβαλε αυστηρά μέτρα, οι πολίτες σέβονται τις αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται για την αποφυγή της διάδοσης, την ώρα που αυξάνονται συνεχώς οι θάνατοι και τα κρούσματα.Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι θα πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των τεστ που γίνονται σε ύποπτα κρούσματα.
Την ίδια ώρα περίπου 12.000 συνταξιούχοι γιατροί και νοσηλευτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κυβέρνησης να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά. Δεν θα προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες αλλά θα βοηθούν περισσότερο στη διανομή φαγητού και υλικών.Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ένα από τα μεγαλύτερα συνεδριακά κέντρα της χώρας, το Εξέλ του Λονδίνου θα μετατραπεί σε προσωρινό νοσοκομείο. «Θα περιλαμβάνει δύο νοσοκομειακές υπηρεσίες, 2000 προσώπων η κάθε μία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ. Το άνοιγμα του νέου νοσοκομείου, έχει στόχο να «διασφαλίσει ότι έχουμε τις απαραίτητες δυνατότητες προκειμένου όλοι οι πολίτες να λάβουν την αναγκαία στήριξη»,

İtalya covid-19
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Κάτω τα χέρια από τον Τζεμαλή Μηλιαζήμ!
Κάτω τα χέρια από τον Τζεμαλή Μηλιαζήμ!
ÜÇ BAŞKAN NANE'yi YEDİLER, BİZE DE YEDİRMEK İSTİYORLAR!!!
ÜÇ BAŞKAN NANE'yi YEDİLER, BİZE DE YEDİRMEK İSTİYORLAR!!!