Τούρκοι επιστήμονες κατάφεραν να απομονώσουν τον ιό SARS–CoV-2

Τούρκοι επιστήμονες κατάφεραν να απομονώσουν τον ιό SARS–CoV-2
Τούρκοι επιστήμονες κατάφεραν να απομονώσουν τον ιό SARS–CoV-2 LM
Bu içerik 2341 kez okundu.

O διευθυντής του Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Άνκαρα, καθηγητής Αϊκούτ Οζκούλ, ανακοίνωσε ότι κατάφερε να «απομονώσει τον ιό SARS–CoV-2» που αποτελεί το πρώτο βήμα για την παρασκευή ορού, εμβολίου και φαρμάκου κατά του κορονοϊού.

Το πανεπιστήμιο στο μήνυμα που ανάρτησε στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter έδωσε πληροφορίες για τις εργασίες του καθηγητή Οζκούλ.

«O διευθυντής του Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας του πανεπιστημίου μας, καθηγητής Αϊκούτ Οζκούλ, κατάφερε να απομονώσει τον ιό SARS–CoV-2 που αποτελεί το πρώτο βήμα για την παρασκευή ορού, εμβολίου και φαρμάκου κατά του κορονοϊού», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο εν λόγω tweet.

«Συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου. Πιστεύω ότι θα υπάρξει συνέχεια, ότι θα γίνουν περισσότερα», έγραψε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Άνκαρα, καθηγητής Ερκάν Ιμπίς, στο λογαριασμό του στο Twitter.

Έγινε γνωστό ότι η εν λόγω εργασία πραγματοποιείται στο Ινστιτούτο Βιοτεχνολογίας και στο Εργαστήριο Ιολογίας της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Άνκαρα. TRT

covid-19
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Yunanistan'da dün yine  yeni vakalar 300’ü geçti
Yunanistan'da dün yine yeni vakalar 300’ü geçti
MSB: Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasındaki teknik toplantı tamamlandı
MSB: Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasındaki teknik toplantı tamamlandı