Συνελήφθη από την Ασφάλεια Ιερέας στη Χίο (Video)

Συνελήφθη από την Ασφάλεια Ιερέας στη Χίο (Video)
Συνελήφθη από την Ασφάλεια Ιερέας στη Χίο (Video) LM
Bu içerik 1017 kez okundu.

Στην σύλληψη του Ιερέα στη Χίου π. Χριστόφορου Γουρλή προχώρησε η Ασφάλεια Χίου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.

update Ελεύθερος αφέθηκε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου ο Ιερέας του Ιερού Ναού της Παναγίας Ευαγγελίστριας Χίου π. Χριστόφορος Γουρλής. Στον Ιερέα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος ενώ ορίστηκε δικάσιμος για τον Δεκέμβριο του 2020. 

 

Οι Αστυνομικοί συνέλαβαν τον Ιερέα επειδή λειτουργούσε με ανοιχτές τις πόρτες του Ιερού Ναού, κάτι που αντίκειται στις απαγορευτικές διατάξεις, ενώ αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται να παρουσιαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, όπου εκεί θα αποφασιστεί αν θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί ο π. Χριστόφορος Γουρλής, μετέφερε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα και τον Ιερό Ναό άδειο από πιστούς.

Νωρίτερα είχε συλληφθεί μια γυναίκα κατηγορούμενη για επίθεση κατά αστυνομικού, ο οποίος επιχείρησε να την αποτρέψει από την είσοδο στην εκκλησία.

Ο ιερέας καθώς και η γυναίκα  κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση, σχηματίζεται σε βάρος τους δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα κατόπιν συνεννόησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιερέας της Ευαγγελίστριας από το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής σε δηλώσεις του, αγνοούσε τα απαγορευτικά μέτρα καλώντας επί της ουσίας τους πιστούς να πάνε στην εκκλησία.

«Εγώ θα κάνω αυτό που μου υπαγορεύει η συνείδησή μου ως χριστιανού και ως κληρικού. Δεν διώχνω κάποιον από την εκκλησία, όταν ο πιστός θέλει από μόνος του και νοιώθει την ανάγκη να έρθει να προσκυνήσει αυτή τη στιγμή», φαίνεται να λέει προς τους αστυνομικούς έξω από τον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας, σε βίντεο που μεταδίδει η Αλήθεια TV, την Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου 2020.

ceza
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Türkiye'ye gidip-gelmek için son uygulama nedir?
Türkiye'ye gidip-gelmek için son uygulama nedir?
Το μάθημα Ερντογάν
Το μάθημα Ερντογάν