Μετακίνηση σε νησιά: Ορατό ενδεχόμενο πρόωρης άρσης απαγόρευσης

Μετακίνηση σε νησιά: Ορατό ενδεχόμενο πρόωρης άρσης απαγόρευσης
Μετακίνηση σε νησιά: Ορατό ενδεχόμενο πρόωρης άρσης απαγόρευσης LM
Bu içerik 1525 kez okundu.

Ορατό το ενδεχόμενο άρσης μετακίνησης στα νσηιά νωρίτερα, εξετάζει η κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, αυτό είναι δυνατό να συμβεί στις 18 Μαίου και όχι τον Ιούνιο, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί.


Τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν για τις μετακινήσεις στα νησιά, ενδέχεται να επανεξεταστούν ώστε να επιτραπεί νωρίτερα η πρόσβαση σε ορισμένα νησιά, όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα.

Ηδη έχει ξεκινήσει το πρώτο στάδιο ανοίγματος των νησιών με τις μετακινήσεις εργαζομένων και επιχειρηματιών, με το δεύτερο στάδιο να ακολουθεί στις 18 Μαίου, όπου θα μπορούν να μεταβούν στα νησιά εργαζόμενοι στον χώρο του τουρισμού και τα απαραίτητα συνεργεία, πάντα με βεβαίωση του εργοδότη.

Την ίδια ημέρα ισχύει και η άρση απαγόρευσης των μετακινήσεων για την ηπειρωτική χώρα.

Το τρίτο στάδιο, το οποίο αναμενόταν να έρθει στις 25 Μαΐου ή την 1η Ιουνίου, με την ελεύθερη πρόσβαση στα νησιά σε όλους, φαίνεται προς βρίσκεται ακόμα υπο εξέταση, καθώς η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενοι να επιτρεπούν νωρίτερα οι μετακινήσεις στα νησιά, και συγκεκριμένα σε μεγάλα νησιά που διαθέτους τις κατάλληλες δομές Υγείας.
 
Το ενδεχόμενο για άρση μετακινήσεων για όλους στα νησιά αυτό άφησε ανοικτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ:

«Αν τα στοιχεία είναι θετικά, τότε δεν υπάρχει ζήτημα να κρατάμε πίσω την οικονομία και την οικονομική δραστηριότητα ανοίγοντας πιο σύντομα και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, αλλά θα πάμε βήμα - βήμα», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με την πιθανότητα να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα εστίασης και οι οργανωμένες παραλίες.

Σχετικά με το αν θα επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση στα μεγάλα νησιά, όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα, ο κ. Πέτσας δήλωσε: «είναι μέσα στις σκέψεις μας. Είναι διαφορετικό ένα μεγάλο νησί, που δεν έχει κρούσματα, με ένα μικρό. Είναι κάτι που εξετάζουμε και περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών. Στις 18 Μαΐου θα αρθεί η απελευθέρωση για την ηπειρωτική Ελλάδα και εκεί μέσα μπορεί να προστεθούν και τα μεγάλα νησιά».

Τέλος ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε κατηγορηματικά πως δεν υπάρχουν σκέψεις από την κυβέρνηση ούτε για εκλογές, αλλά ούτε και για ανασχηματισμό.

normalleşme
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BATI TRAKYA'da MEDRESELER, KURULDUĞU GÜNDEN BERİ YUNAN DEVLETİNİN KONTROLÜNDEDİR!!!
BATI TRAKYA'da MEDRESELER, KURULDUĞU GÜNDEN BERİ YUNAN DEVLETİNİN KONTROLÜNDEDİR!!!
17 Ağustos'tan sonra YUNANİSTAN'a giriş için, NEGATİF PRC TESTİ, ŞART KOŞULDU
17 Ağustos'tan sonra YUNANİSTAN'a giriş için, NEGATİF PRC TESTİ, ŞART KOŞULDU