Πρώτο Σαββατοκύριακο με ανοιχτές παραλίες: Δεν πέφτει καρφίτσα

Πρώτο Σαββατοκύριακο με ανοιχτές παραλίες: Δεν πέφτει καρφίτσα
Πρώτο Σαββατοκύριακο με ανοιχτές παραλίες: Δεν πέφτει καρφίτσα LM
Bu içerik 2755 kez okundu.

Τιμές φωτιά σε ξαπλώστρες και parking, πληρότητα στις οργανωμένες παραλίες από τις 09.30 και συνωστισμός που κορυφώνεται στις ελεύθερες όσο περνάει η ώρα. Λότο η εύρεση τόσο μιας θέσης στην πλαζ όσο και μιας θέσης parking ενώ, την ίδια στιγμή, ο υδράργυρος σκαρφαλώνει όλο και πιο ψηλά.


Από νωρίς το πρωί έχει ξεχυθεί ο κόσμος στις παραλίες όπου η εικόνα είναι η εξής: πληρότητα 100 % στις οργανωμένες παραλίες με είσοδο, ήδη από τις 09.30 και συνωστισμός που κορυφώνεται όσο περνάει η ώρα με τις νεότερες ηλικίες να πλημμυρίζουν τις ελεύθερες που μοιάζει να είναι κι οι μόνες που μπορεί να απολαύσει από τις 10.30 κι έπειτα το κοινό.

Στο παραλιακό μέτωπο της Γλυφάδας ο Δήμος έχει αποκλείσει με πλαστική κορδέλα την είσοδο των δρόμων που οδηγούν σε ελεύθερες παραλίες με ανθρώπους της Δημοτικής Αστυνομίας να στέκονται σε πολλές από αυτές και να δίνουν οδηγίες για το που μπορεί να κολυμπήσει με σωστό τρόπο ο κόσμος ( σ.σ η Γλυφάδα έχει 5 οργανωμένες δημοτικές παραλίες όπου υπάρχει πρόβλεψη για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων).

Οι εικόνες όμως λίγα μέτρα παρακάτω αλλάζουν: στις 09.30 στην ελεύθερη πλαζ στο Καβούρι η παραλία γέμιζε με ταχύτατους ρυθμούς κι οι αποστάσεις ασφαλείας ήδη τηρούνταν πολύ οριακά.

Ο κόσμος απλωνε ηδη πετσέτες, ψαθες και καρέκλες σε πεζούλια και πεζόδρομο.

Σαν.... λαϊκή διαδήλωση ο Αστέρας Βουλιαγμένης
Στον Αστέρα Βουλιαγμένης το σκηνικό ήταν φουλ επίσης από τις 10.00.

 

Στην οργανωμένη παραλία Astir στις 10 παρά βγήκε ταμπέλα στην οποία η ανακοίνωση έλεγε ότι η οργανωμένη, ιδιωτικη πλαζ είχε ήδη γεμίσει.

Η ουρά ήταν ήδη μεγάλη και κόσμος που περίμενε με τα παιδιά του ενημερώθηκε πως για να εισέλθει θα πρεπει να περιμένει να εξέλθει κάποιος.

Η τιμή για το σετ με 2 ξαπλώστρες εδώ είναι 80 ευρώ.
 
Η συγκεκριμένη πλαζ χωράει από 800 ως 1000 άτομα και σήμερα με τις αποστάσεις που πρέπει να τηρηθούν δεν θα ξεπεράσει τα 400 άτομα.

Στην ακριβώς απέναντι, ελεύθερη παραλία ο κόσμος συρρέει ασταμάτητα ενώ οι πιο πιτσιρικάδες, παρέες των 5 και 10 εφήβων,απλώνουν πετσέτες όπου βρουν.

Πρόκειται για την ηλικιακή ομάδα που μοιάζει να μην δίνει καμία σημασία στην τήρηση των αποστάσεων.

Στο δε πεζούλι της συγκεκριμένης παραλίας τα μηχανάκια έχουν κάνει κανονική κατάληψη-μάλιστα κάποιοι έστηναν ξαπλώστρες στο πεζοδρόμιο με το τοπίο να γίνεται άκρως σουρεαλιστικό...

Όσο για την επιχείρηση parking που λειτουργεί έξω από αυτές τις 2 παραλίες η χρέωση είναι 10 ευρώ. Σε αυτό το parking των 115 θέσεων στις 10.30 υπήρχαν μόνο 10 ελεύθερες θέσεις.

Λίγα μέτρα παρακάτω, ανοιχτή είναι σήμερα η Ακτή Βουλιαγμένης (παραλία εκμετάλλευσης ΕΤΑΔ αλλιώς γνωστή ως πλαζ Βουλιαγμένης ή Ωκεανίδα), μήκους 650 μέτρων.

Το μάξιμουμ των ανθρώπων που μπορούν να εισέλθουν εδώ με τα νέα μέτρα είναι 1500 άτομα και αυτός ο αριθμός έχει συμπληρωθεί ήδη από τις 10.45. Η εικόνα πάντως μέσα στην οργανωμένη παραλία ήταν απόλυτα εύρυθμη.

Πάντως οποίος θέλει να εισέλθει τώρα θα θα πρέπει να περιμένει να φύγει κάποιος άλλος.

Η είσοδος είναι 5 ευρώ το άτομο (δωρεάν ΑΜΕΑ και παιδιά ως 6 ετών).

Όπως μας είπε στην είσοδο της παραλίας ο Λευτέρης, εργαζόμενος στην επιχείρηση: «Στις 07.30 είχαμε 150 άτομα ουρά που περίμεναν να μπουν. Άλλες χρονιές μέσα σε μια ημέρα κόβουμε 6.000 εισιτήρια, τώρα με το ζόρι υπολογίζουμε να φτάσουμε τα 2.500. Η προετοιμασία ήταν εντατική, στήναμε ομπρέλες ως το ξημέρωμα για να είναι όλα σωστά».

Οι εργαζόμενοι στην υποδοχή της Ακτής Βουλαιγμένης. Και τα δύο parking της πλαζ είναι γεμάτα από τις 10.00

Ο Γιάννης Καπράνος, κάτοικος Ηλιούπολης ανέφερε στα Dikaiologitika: «Ήρθα στις 08.00 και φεύγω 10.30.Η παραλία γέμισε ήδη. Αν δεν θες να πληρώσεις για οργανωμένη ή δεν βρεις θέση εκεί, η μόνη λύση είναι να πας πολύ νωρίς για μια βουτιά σε μία ελεύθερη και να φύγεις γρήγορα». Τον συναντήσαμε σε ελεύθερη πλαζ στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Ένας από τους πολλούς κλειστούς δρόμους στην Γλυφάδα, που οδηγούν σε παραλίες στις οποίες δεν έχουν ληφθεί μέρα τήρησης αποστάσεων. Ο Δήμος αποτρέπει την είσοδο σε αυτές τις παραλίες

japon escort
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
KORONA'da 7 MART 2021 PAZAR VERİLERİ. BATI TRAKYA'da VAKA SAYISI!!
KORONA'da 7 MART 2021 PAZAR VERİLERİ. BATI TRAKYA'da VAKA SAYISI!!
KORONA'da 6 MART 2021 CUMARTESİ VERİLERİ. BATI TRAKYA'DA VAKA SAYISI!!
KORONA'da 6 MART 2021 CUMARTESİ VERİLERİ. BATI TRAKYA'DA VAKA SAYISI!!