Οι εκπαιδευτικοί λένε ΟΧΙ στις κάμερες στις τάξεις

Οι εκπαιδευτικοί λένε ΟΧΙ στις κάμερες στις τάξεις
Οι εκπαιδευτικοί λένε ΟΧΙ στις κάμερες στις τάξεις LM
Bu içerik 1039 kez okundu.

«Όχι κάμερες στις τάξεις, όχι στο νομοσχέδιο για την Παιδεία». Αυτό είναι το μήνυμα των εκατοντάδων εκπαιδευτικών και φοιτητών που συμμετείχαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ και η ΟΙΕΛΕ χαρακτηρίζουν το νομοσχέδιο «αντιεκπαιδευτικό», και ζητούν να μην εφαρμοστεί η «απαράδεκτη», όπως την χαρακτηρίζουν, τροπολογία για την ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων. Ζητούν ακόμη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία της χώρας.

«Δεν μπορούνε να μπούνε κάμερες στις τάξεις. Το μέτρο αυτό δεν έχει καμία σχέση με την παιδαγωγική διαδικασία. Εκτιμώ πως θα είναι τελείως αντιπαραγωγικό» υποστηρίζει η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ευαγγελία Σούρλα.

«Τα παιδιά μας είναι ζωντανά και μαζί τους, μέσα στην τάξη, βιώνουμε μια μοναδική εμπειρία. Υπάρχει αλληλεπίδραση και συνεργασία. Δεν παραδίδουμε κάτι και μετά απλά πάμε παρακάτω. Οι κάμερες δεν έχουν καμία σχέση με την δουλειά μας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μπούνε στις τάξεις και να γίνουν κομμάτι της δουλειάς μας» υποστηρίζει η εκπαιδευτικός Μαρουλία Βαμβακούση.

Δάσκαλοι και καθηγητές υποστηρίζουν πως η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τον διάλογο και πως εκμεταλλεύεται την συγκυρία για να εφαρμόσει αντιπαιδαγωγικά μέτρα. Ακόμη, οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες εκτιμούν πως το άνοιγμα των σχολείων δεν συνοδεύτηκε από την λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας. Όπως υποστηρίζουν υπάρχει σοβαρό ζήτημα με την καθαριότητα, ενώ κάποιοι εκπαιδευτικοί ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες.

«Δεν μπορεί να μην υπάρχουν μόνιμες καθαρίστριες στα σχολεία. Δεν μπορεί οι χώροι να καθαρίζονται από το μεσημέρι και μετά. Μέχρι τότε τι γίνεται; Αντισηπτικά δεν υπάρχουν και οι πιο πολλοί καθηγητές είμαστε πλέον αρκετά ηλικιωμένοι. Πρέπει να προστατεύσουμε την υγεία μας» υποστηρίζει η εκπαιδευτικός Αγγελονίζη Χριστίνα.

«Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και πως μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν κινδυνεύουν. Όμως δάσκαλοι και καθηγητές δηλώνουν απροστάτευτοι απέναντι στον COVID-19, ενώ με διαφωνούν με την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος» μεταδίδει από την Αθήνα ο δημοσιογράφος του euronews, Απόστολος Στάικος.

Κάλεσμα στις κινητοποιήσεις απηύθυνε μεταξύ άλλων, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) επισημαίνοντας: «Συνεχίζουμε στην πάλη μας, με τοπικές κινητοποιήσεις στους δήμους και τα σχολεία της Αττικής, συντονίζοντας τη μαζική και οργανωμένη αντίσταση στα σχέδια της κυβέρνησης, διασφαλίζοντας την επάρκεια των μέτρων υγιεινής για το άνοιγμα των σχολείων την εβδομάδα που μας έρχεται». Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε πολλές πόλεις της χώρας με βασικό αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου, ώστε να μην μετατραπούν τα σχολεία σε «reality show».Euronews

sınıflarda kamera
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
BATI TRAKYA'da MEDRESELER, KURULDUĞU GÜNDEN BERİ YUNAN DEVLETİNİN KONTROLÜNDEDİR!!!
BATI TRAKYA'da MEDRESELER, KURULDUĞU GÜNDEN BERİ YUNAN DEVLETİNİN KONTROLÜNDEDİR!!!
17 Ağustos'tan sonra YUNANİSTAN'a giriş için, NEGATİF PRC TESTİ, ŞART KOŞULDU
17 Ağustos'tan sonra YUNANİSTAN'a giriş için, NEGATİF PRC TESTİ, ŞART KOŞULDU