Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη στήριξη μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη στήριξη μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων
Ξεκινούν οι αιτήσεις για τη στήριξη μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων LM
Bu içerik 1453 kez okundu.

Ξεκινούν σήμερα, Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα στήριξης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, που απασχολούν λιγότερους από 10 εργαζόμενους.


Όπως ανέφερε με ανάρτησή του στο twitter ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης: «Από την Τρίτη 1/9 νέο πρόγραμμα στήριξης του αναπτυξιακού ύψους 150 εκατ. ευρώ δέχεται αιτήσεις από Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 10 εργαζόμενους. Ελάχιστο ύψος επένδυσης για Μικρές 150.000 ευρώ και για Πολύ Μικρές 100.000 ευρώ».

Επιπλέον, σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αναφέρεται σχετικά με την προκήρυξη του προγράμματος «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις», πως ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 150 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 140 εκατ. ευρώ προέρχονται από τον Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων και τα 10 εκατ. ευρώ αφορούν το είδος ενίσχυσης της φορολογικής απαλλαγής. Ακόμη, το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 10 εργαζόμενους και ο ετήσιος κύκλος εργασιών και/ή το σύνολο του ενεργητικού τους δεν υπερβαίνει τα 10 εκατ. ευρώ.


 
Το ελάχιστο επιλέξιμο ύψος της επένδυσης για την υπαγωγή επενδυτικών σχεδίων στο συγκεκριμένο καθεστώς ενίσχυσης είναι:

για μικρές επιχειρήσεις το ποσό των 150.000 ευρώ
για πολύ μικρές επιχειρήσεις, το ποσό των 100.000 ευρώ

işletme yardımı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bugün de yüksek: KORONA'da 25 KASIM 2020 ÇARŞAMBA VERİLERİ
Bugün de yüksek: KORONA'da 25 KASIM 2020 ÇARŞAMBA VERİLERİ
Maradona 60 yaşında hayatını kaybetti
Maradona 60 yaşında hayatını kaybetti