Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αμάξι και πότε πρέπει να φοράνε μάσκα

Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αμάξι και πότε πρέπει να φοράνε μάσκα
Πόσα άτομα επιτρέπονται στο αμάξι και πότε πρέπει να φοράνε μάσκα LM
Bu içerik 3006 kez okundu.

Με τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊου και την επιβολή της νέα καραντίνας ισχύουν αυστηροί κανόνες για το πόσα άτομα επιτρέπονται στο αμάξι αλλά και τα ταξί ενώ υπάρχει και το μέτρο της χρήσης μάσκας


Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΚΥΑ για τα μέτρα που θα ισχύουν την περιόδο της καραντίνας, επιτρέπεται μέχρι ένα άτομο στο αμάξι πλέον του οδηγού και το ίδιο ισχύει σε ταξί και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Να τονίσουμε ότι δεν είναι ο μόνος περιορισμός που θα πρέπει να τηρείται. Υποχρεωτική είναι για όλους τους οδηγούς και επιβάτες σε ΙΧ και ταξί η μάσκα εφόσον τα άτομα που επιβαίνουν δεν είναι συγγενείς πρώτου βαθμού.
 
Για παράδειγμα δυο εργαζόμενοι που πηγαίνουν μαζί για δουλειά θα πρέπει να φορούν μάσκα ενώ θα πρέπει να έχουν μαζί τους και την βεβαίωση κυκλοφορίας εργαζομένου.

Να υπενθυμίσουμε ότι συγγενεις πρώτου βαθμού είναι γονείς, παιδιά, ο σύζυγος, η σύζυγος, πεθερός, πεθερά. Εφόσον σε ένα αυτοκίνητο επιβαίνουν ο οδηγός και ακόμη και ο πρώτος ξάδερφος του θα πρέπει να φορούν μάσκα.

Επίσης σύμφωνα με την ΚΥΑ εφόσον πρόκειται για μαθητές σε μη αστικές περιοχές, που χρησιμοποιούν ταξί για τη μετάβαση τους στο σχολείο, επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και τέσσερα άτομα, με την προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης του διευθυντή του σχολείου. Η ίδια δυνατότητα παρέχεται, με την προσκόμιση αντίστοιχης βεβαίωσης, και για τις περιπτώσεις εκπαιδευτικών σε μη αστικές περιοχές, που εξυπηρετούνται είτε με ταξί είτε με όχημα ενός εκ των εκπαιδευτικών.

Επιτρέπονται μέχρι δύο άτομα πλέον του οδηγού στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο εφόσον στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη.

Η λειτουργία επιβατηγών υπηρεσιακών οχημάτων που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά προσωπικού από και προς την εργασία επιτρέπεται μόνο με επίδειξη βεβαίωσης του εργοδότη και σχετικού δελτίου κίνησης, από το οποίο προκύπτει η διαδρομή του οχήματος, και υπό την προϋπόθεση της κάλυψης κατ’ ανώτατο όριο του 50% των διαθέσιμων θέσεων επιβατών.

araba maske
japon escort
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Dışişleri Bakanı Dendias, Türkiye'ye gidiyor
Dışişleri Bakanı Dendias, Türkiye'ye gidiyor
KORONA'da 13 NİSAN 2021 SALI VERİLERİ. BATI TRAKYA'da VAKA SAYISI!!
KORONA'da 13 NİSAN 2021 SALI VERİLERİ. BATI TRAKYA'da VAKA SAYISI!!