ΕΕ: Η Κομισιόν βάζει την Amazon στο μικροσκόπιο

ΕΕ: Η Κομισιόν βάζει την Amazon στο μικροσκόπιο
ΕΕ: Η Κομισιόν βάζει την Amazon στο μικροσκόπιο LM
Bu içerik 496 kez okundu.

Αντιμέτωπη με κατηγορίες για αντιμονοπωλιακή πολιτική είναι η Amazon.com Inc. από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγόρησε τη μεγάλη αμερικανική εταιρεία Amazon για στρέβλωση του ανταγωνισμού στις διαδικτυακές λιανικές αγορές και άνοιξε δεύτερη έρευνα για τις επιχειρηματικές πρακτικές της εταιρείας στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

«Η Επιτροπή είναι αντίθετη στο ότι η Amazon βασίζεται συστηματικά σε στοιχεία ιδιωτικών επιχειρήσεων ανεξάρτητων πωλητών, οι οποίοι πωλούν μέσω της πλατφόρμας της, προς όφελος της δικής της λιανικής επιχείρησης, η οποία ανταγωνίζεται άμεσα με αυτούς τους τρίτους πωλητές», ανέφερε η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε, επίσης, δεύτερη έρευνα για πιθανή ευνοϊκή μεταχείριση των λιανικών προσφορών της Amazon καθώς και των προσφορών πωλητών που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες εφοδιαστικής αλυσίδας και διάθεσής της. H Amazon διαφώνησε με την κατηγορία της ΕΕ.

Οι Βρυξέλλες με αυτό τον τρόπο κλιμακώνουν την πολεμική τους κατά της πολυεθνικής εταιρείας για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα δεδομένα από ανταγωνιστές της στην τεράστια διαδικτυακή πλατφόρμα λιανικής που διαθέτει.

amazon
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
KORONA'da 5 ARALIK 2020 CUMARTESİ VERİLERİ
KORONA'da 5 ARALIK 2020 CUMARTESİ VERİLERİ
KORONA'da 4 ARALIK 2020 CUMA VERİLERİ
KORONA'da 4 ARALIK 2020 CUMA VERİLERİ