'Ελπίζω να μην χρειαστεί να επιλέξουμε ποιοι θα μπουν εντατική'

'Ελπίζω να μην χρειαστεί να επιλέξουμε ποιοι θα μπουν εντατική'
'Ελπίζω να μην χρειαστεί να επιλέξουμε ποιοι θα μπουν εντατική' LM
Bu içerik 876 kez okundu.

Τη δραματική κατάσταση που βιώνουν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, περιέγραψε ο πρόεδρος των εργαζομένων. Ο ίδιος ευχήθηκε να μην χρειαστεί οι γιατροί να διαλέξουν ποιοι θα μπουν στην εντατική, γεγονός το οποίο είναι αρκετό για να δείξει το σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα στη μάχη με τον κορονοϊό.
«Ελπίζω να μην χρειαστεί να επιλέξουμε ποιοι θα μπουν εντατική», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Παναγιώτης Τουχτίδης, Πρόεδρος Εργαζομένων Νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Παραδέχτηκε μάλιστα πως η προηγούμενη εφημερία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου έδειξε ότι θα αναγκάσει το ιατρικό προσωπικό να φτάσει σε αυτά τα σημεία.

«Ευτυχώς δεν αναγκαστήκαμε να κάνουμε επιλογή, οι πιέσεις που δεχτήκαμε βέβαια μας ανάγκασαν να ανοίξουμε δύο ακόμη χειρουργικές αίθουσες ως αίθουσες διαχείρισης περιστατικών διασωληνωμένων» περιέγραψε προσθέτοντας «Ευτυχώς καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε και να μην τεθούν τέτοια διλλήματα. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο κος Τουχτίδης, εξέφρασε την πεποίθηση πως ένα τέτοιο σενάριο δεν θα ήταν απίθανο εάν δεν είχε επιβληθεί lockdown.

Aυτή τη στιγμή στο Παπαγεωργίου υπάρχουν 44 ασθενείς στις ΜΕΘ με την ελπίδα ότι σήμερα θα αδειάσει μια κλίνη. Όπως εξήγησε εξήγησε όσον αφορά τις απλές κλίνες αυτές φιλοξενούν 176 ασθενείς και ενώ αναμένεται να υπάρξουν εξιτήρια από αυτές, εκτιμάται πως θα χρειαστεί να αναπτυχθούν 2 ακόμα κλινικές με μορφή COVID καθώς η εφημερία, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δίνει περί τις 50-60 εισαγωγές ασθενών με κορονοιό κάθε φορά.

Αναφορικά με το πόσοι από τους ασθενείς κορονοιού χρειάζονται διασωλήνωση, ο κος Τουχτίδης υπογράμμισε πως αυτό κάθε φορά κρίνεται στη συνέχεια. «Μπορεί να διαδηλώνονται 4-5 ανά εφημερία αλλά η επομένη δείχνει ότι επιβαρύνονται οι ασθενείς αυτοί , καταρρέουν αναπνευστικά» ανέφερε μεταξύ άλλων.

salgın covid-19 Yunanistan
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
KORONA'da 23 OCAK 2021 CUMARTESİ VERİLERİ, BATI TRAKYA'DA VAKA SAYISI!!!
KORONA'da 23 OCAK 2021 CUMARTESİ VERİLERİ, BATI TRAKYA'DA VAKA SAYISI!!!
Yunanistan'da kara kuvvetleri için zorunlu askerlik 9 aydan 1 yıla çıkarılıyor
Yunanistan'da kara kuvvetleri için zorunlu askerlik 9 aydan 1 yıla çıkarılıyor