Δυστυχώς ΔΕΝ συμμαζεύονται τα ασυμμάζευτα μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις Ιερώνυμου για το Ισλάμ

Δυστυχώς ΔΕΝ συμμαζεύονται τα ασυμμάζευτα μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις Ιερώνυμου για το Ισλάμ
Δυστυχώς ΔΕΝ συμμαζεύονται τα ασυμμάζευτα μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις Ιερώνυμου για το Ισλάμ A DEDE
Bu içerik 1581 kez okundu.

Έωλες διευκρινίσεις από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών στην προσπάθειά της να «μαζέψει» τις εμπρηστικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους, οι οποίες προκάλεσαν αντιδράσεις.

Σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή ισχυρίζεται ότι ο Ιερώνυμος δεν προσπάθησε να τσουβαλιάσει όλους τους μουσουλμάνους όταν έκανε λόγο για «ανθρώπους του πολέμου», υποστηρίζοντας ότι «δεν εννοούσε τίποτε περισσότερο από τη διαστροφή της ίδιας της μουσουλμανικής θρησκείας από μία δράκα ακραίων φονταμενταλιστών, που σπέρνουν τον τρόμο και τον θάνατο σε όλη την Οικουμένη»

Παράλληλα, επισημαίνει ότι «ο Αρχιεπίσκοπος και όλοι οι μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος σέβονται έμπρακτα όλες τις γνωστές θρησκείες».

Αναλυτικά η Ανακοίνωση

της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

Με όλα όσα είπε για το Ισλάμ ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, στο πλαίσιο πρόσφατης τηλεοπτικής συνέντευξής του για την προσφορά της Εκκλησίας μας στην Επανάσταση του 1821, δεν εννοούσε τίποτε περισσότερο από τη διαστροφή της ίδιας της μουσουλμανικής θρησκείας από μία δράκα ακραίων φονταμενταλιστών, που σπέρνουν τον τρόμο και τον θάνατο σε όλη την Οικουμένη.

Σε αυτά ακριβώς τα πρόσωπα αναφερόταν ο Αρχιεπίσκοπος, πρόσωπα που εργαλειοποιούν το Ισλάμ και το μετατρέπουν σε φονικό όπλο κατά όλων όσοι έχουν διαφορετική άποψη από αυτούς, ‘'απίστων'', αλλά ακόμη και πιστών.

Τόσο ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος όσο και όλοι οι μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος σέβονται έμπρακτα όλες τις γνωστές θρησκείες και αντιμετωπίζουν όλους τους πιστούς τους με τη χριστιανική αγάπη και αλληλεγγύη, που δεν γνωρίζει διακρίσεις, μέσα από όλες τις δράσεις και πρωτοβουλίες τους, ιδιαίτερα στον κοινωνικό και στον φιλανθρωπικό τομέα. 

Περαιτέρω, το παράδειγμα της ειρηνικής και αρμονικής συνύπαρξης και συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη μας επιβεβαιώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο του λόγου το αληθές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του Open στο πλαίσιο αφιερώματος για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του `1821 και δήλωσε χαρακτηριστικά «το Ισλάμ, οι πολίτες του, δεν είναι θρησκεία, είναι πολιτικό κόμμα, είναι πολιτική επιδίωξη και είναι οι άνθρωποι του πολέμου, οι άνθρωποι της εξαπλώσεως, αυτό είναι χαρακτηριστικό του Ισλάμ, το λέει και η διδασκαλία του Μωάμεθ».

 

Τα λόγια του Αρχιεπισκόπου προκάλεσαν την αντίδραση των 2 Μειονοτικών Βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, ΑΧΜΕΤ ΙΛΧΑΝ και ΜΠΑΡΑΝ ΜΠΟΥΡΧΑΝ οι οποίοι κατήγγηλαν τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου.

Έντονα αντέδρασε και ο Αρχηγός Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλή Ερμπάς.
​Αναμένονται αντιδράσεις και απο άλλες Μουσουλμανικές χώρες. 

Başpiskopos Yunanistan İslam'a Hakaret Hz. Muhammed'e hakaret Müslümanlara Hakaret İslamofobi Ali Erbaş İlhan Ahmet Burhan Baran
japon escort
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
KORONA'da 4 MART 2021 PERŞEMBE VERİLERİ. BATI TRAKYA'DA VAKA SAYISI!!
KORONA'da 4 MART 2021 PERŞEMBE VERİLERİ. BATI TRAKYA'DA VAKA SAYISI!!
Bugünden geçerli olacak yeni tedbirler.
Bugünden geçerli olacak yeni tedbirler.