Προς άνοιγμα Γυμνάσια και Λύκεια

Προς άνοιγμα Γυμνάσια και Λύκεια
Προς άνοιγμα Γυμνάσια και Λύκεια LM
Bu içerik 3513 kez okundu.

Το άνοιγμα των σχολείων (των γυμνασίων και των λυκείων) έχει στο τραπέζι η κυβέρνηση ως το πρώτο βήμα στο σχέδιο για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων. Την Παρασκευή οι εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.


Πιθανότερη ημερομηνία, με τα έως τώρα δεδομένα, είναι η Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου. «Επόμενη προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα για να επαναλειτουργήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, οι εισηγήσεις των ειδικών θα κρίνουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης, με την την πλειοψηφία να δείχνει θετική στο άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων.
 
Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη ανέφερε πως «πρέπει την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν τα σχολεία και μάλιστα με προσοχή με τεστ σε καθηγητές και τα παιδιά. Με τις παραμέτρους και τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή την στιγμή μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία, οι δείκτες τώρα είναι ελεγχόμενοι και μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα»

Και ο Χαράλαμπος Γώγος τόνισε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι το επόμενο βήμα, σημειώνοντας πως θα χρειαστεί δύο εβδομάδες για το άνοιγμά τους «αν πάνε καλά τα πράγματα με το λιανεμπόριο. Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι τα σχολεία, είναι μεγάλη ανάγκη να ανοίξουν, λίγο πιο πίσω πάει η εστίαση».

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα. «Καλό είναι να πάρουμε ανάσα την επόμενη εβδομάδα και να μην ανοίξουν τα σχολεία. Εχουμε μπροστά μας δύο δύσκολους μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι θα γίνει με χιονοδρομικά κέντρα, ψάρεμα, κυνήγι - Πάει «πίσω» η εστίαση
Πρώτα άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, τι θα γίνει με τα χιονοδρομικά

Στην συζήτηση έχει μπει το ενδεχόμενο για το άνοιγμα στα χιονοδρομικά κέντρα, καθώς πρόκειται για εποχική δραστηριότητα, με το υπουργείο Ανάπτυξης να συζητά με τους λοιμωξιολόγους το ενδεχόμενο να επιτραπεί το άνοιγμά τους εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

Ενδεχόμενο άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων θα σημαίνει παράλληλα και ότι επιτρέπονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό αποκλειστικά για την συγκεκριμένη δραστηριότητα (πλην των εξαιρέσεων που ήδη υπάρχουν για μετακίνηση σε άλλο νομό).
 
Στην λίστα για άνοιγμα το επόμενο διάστημα είναι και τα καταστήματα ΟΠΑΠ, ενώ δεν αποκλείεται να επιτραπεί ξανά το ψάρεμα και το κυνήγι σύντομα.

«Η εστίαση θα αργήσει να ανοίξει», όπως τονίζουν σε κάθε ευκαιρία τα κυβερνητικά στελέχη.

okul
japon escort
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
KORONA'da 4 MART 2021 PERŞEMBE VERİLERİ. BATI TRAKYA'DA VAKA SAYISI!!
KORONA'da 4 MART 2021 PERŞEMBE VERİLERİ. BATI TRAKYA'DA VAKA SAYISI!!
Bugünden geçerli olacak yeni tedbirler.
Bugünden geçerli olacak yeni tedbirler.