Προδιαβήτης: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν διαβήτη

Προδιαβήτης: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν διαβήτη
Προδιαβήτης: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν διαβήτη LM
Bu içerik 553 kez okundu.

Προδιαβήτης: Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο να εμφανίσουν τον «προάγγελο» του διαβήτη

Περίπου το 70% των ατόμων με προδιαβήτη θα εμφανίσουν διαβήτη κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά, όμως, όσων είναι περισσότερο πιθανόν να αναπτύξουν προδιαβήτη.

Ο προδιαβήτης είναι μια μεταβολική διαταραχή που προηγείται του σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ), «προδιαβήτης είναι μια κλινική κατάσταση κατά την οποία οι ασθενείς έχουν ψηλότερα από το κανονικό επίπεδα γλυκόζης αίματος, όχι όμως αρκετά υψηλά για να θεωρηθούν ότι παρουσιάζουν την πλήρη εικόνα του σακχαρώδη διαβήτη».

Στην ουσία ο προδιαβήτης αποτελεί ένα καμπανάκι κινδύνου. Η έγκαιρη παρέμβαση μετά τη διάγνωση του μπορεί να εμποδίσει την εξέλιξη σε Διαβήτη, μειώνοντας και τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου.

Μάλιστα, μελέτη, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικάνικης Εταιρείας Διαβήτη, διαπίστωσε ότι σε άτομα με προδιαβήτη, η επιστροφή του σακχάρου στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα μπορεί να αποτρέψει την εξέλιξη του διαβήτη.

Οι αιτίες του προδιαβήτη
Ο προδιαβήτης εμφανίζεται συνήθως όταν ο οργανισμός αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ινσουλίνη. Η ινσουλίνη είναι μία ορμόνη που βοηθάει τη γλυκόζη να εισέλθει στα κύτταρα και να τους παράσχει ενέργεια.

Όταν ο οργανισμός παρουσιάζει αντίσταση στην ινσουλίνη τότε η εμφάνιση του προδιαβήτη και η εξέλιξη του σε σακχαρώδη διαβήτη στο άμεσο μέλλον είναι πολύ πιθανή.

Όταν το σάκχαρο νηστείας είναι 100 – 125 mg/dl μίλαμε για διαταραχή του σακχάρου νηστείας. Όταν το σάκχαρό μετά απόγευμα ή στην καμπύλη σακχάρου είναι 140 – 199 mg/dl, τότε το άτομο αντιμετωπίζει διαταραχή της ανοχής στη γλυκόζη.

Μάλιστα, αν και οι δύο αυτές καταστάσεις σχετίζονται με τον κίνδυνο εκδήλωσης σακχαρώδους διαβήτη, ο κίνδυνος είναι υψηλότερες όταν υπάρχει διαταραχή της ανοχής στην γλυκόζη.

Προδιαβήτης: Δύο φυτικά εκχυλίσματα ελληνικής καταγωγής για την αντιμετώπιση του
Ο κώδωνας του κινδύνου για την εκδήλωση σακχαρώδους διαβήτη κρούεται επιτακτικά όταν συνδυάζεται υψηλό ζάχαρο νηστείας, διαταραγμένη ανοχής τη γλυκόζη ή και γλυκοζυλιωμένη αιμοσφαιρίνη μεταξύ 5,7% και 6,4 %.

Ποιος κινδυνεύει να εμφανίσει προδιαβήτη
Στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμάται ότι ένας στους τρεις ενήλικες έχουν προδιαβήτη. Όπως διαπιστώθηκε είναι πιο συχνός σε άτομα:

Υπέρβαρα ή παχύσαρκα
Ηλικίας άνω των 45 ετών
Που έχουν γονέα, αδερφό η αδερφή με διαβήτη
Με ελλιπή σωματική δραστηριότητα
Αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας όπως υπέρταση και υψηλή χοληστερίνη
Είχαν εμφανίσει διαβήτη κύησης
Έχουν ιστορικό καρδιακής νόσου ή εγκεφαλικού
Εμφανίζουν μεταβολικό σύνδρομο
Έχουν σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών

Η έγκαιρη διάγνωση του προδιαβήτη είναι κλειδί για τον αποτελεσματικό έλεγχο του και την αποφυγή της εξέλιξης του σε διαβήτη. Εν ολίγοις, η πρόληψη των προβλημάτων είναι δυνατή. Ευαισθητοποίηση, εγρήγορση και κινητοποίηση για την πάθηση και τις επιπτώσεις της είναι σημαντική.

diyabet
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bugün itibariyle Yunanistan'da rekor sucaklar geliyor.!
Bugün itibariyle Yunanistan'da rekor sucaklar geliyor.!
Almanya’daki sel felaketinde ölü sayısı 133’e çıktı
Almanya’daki sel felaketinde ölü sayısı 133’e çıktı

sexy is definitely the properties with replica patek philippe rolex.

the particular geneva indicate has been qualified simply by best replica rolex.
richardmille available for sale on our website are the best replicas you can find online as they are first copy watches.

wherewatches.com being successful tend to be very beautiful.

elegant style is the characteristics of swiss amazewatches.

Kartal Escort saç ekimi