Φορολογικές δηλώσεις 2021: Πότε ανοίγει το Taxisnet

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Πότε ανοίγει το Taxisnet
Φορολογικές δηλώσεις 2021: Πότε ανοίγει το Taxisnet LM
Bu içerik 463 kez okundu.

Εντός του επόμενου μήνα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Πιο συγκεκριμένα, το Taxisnet θα ανοίξει μετά το Πάσχα για την υποβολή δηλώσεων από 6,5 εκατ. φορολογούμενους. Το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να ανακοινώσει και την ακριβή ημερομηνία κατά την οποία οι φορολογούμενοι θα μπορούν να κάνουν τη διαδικασία.

Συνεπώς, από μέρα σε μέρα, αναμένονονται οι οριστικές αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών για τις αλλαγές στις αποδείξεις και τα τεκμήρια διαβίωσης, που θα ισχύσουν στις φετινές φορολογικές δηλώσεις. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει προαναγγείλει μείωση του ύψους των τεκμηρίων, ως διευκόλυνση από τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο ίδιο μήκος κύματος, αλλαγές θα υπάρξουν και στις ηλεκτρονικές αποδείξεις, δεδομένου ότι το lockdown δεν έχει επιτρέψει σε πολλούς φορολογούμενους να καλύψουν το 30% του εισοδήματος τους με δαπάνες που πραγματοποίησαν με ηλεκτρονικό χρήμα.

Για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να επαναλάβει το περυσινό μοντέλο, όπου προβλέπει παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουλίου, εξόφληση του φόρου εισοδήματος σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις αντί για 3 διμηνιαίες δόσεις και χορήγηση έκπτωσης φόρου στους φορολογούμενους που θα επιλέξουν να εξοφλήσουν εφάπαξ το εκκαθαριστικό της Εφορίας, με την ΠΟΜΙΔΑ να προτείνει η έκπτωση να ανέρχεται σε 5%.

Σημειώνεται ότι οι φορολογούμενοι οι οποίοι δεν εντάσσονται σε κάποια από τις κατηγορίες που έχουν τεθεί σε ειδικό καθεστώς λόγω της Covid θα εξακολουθήσουν και φέτος να βρίσκονται αντιμέτωποι με τα τεκμήρια διαβίωσης, αλλά και υποχρεωμένοι να παρουσιάσουν ηλεκτρονικές δαπάνες που να καλύπτουν το 30% του εισοδήματός τους, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πληρώσουν το προβλεπόμενο από την ισχύουσα νομοθεσία πρόστιμο.

Ποιοι θα έχουν επιστροφή φόρου
Επιστροφές για φέτος θα έχουν όσοι θα έχουν όσοι έχουν αναπηρία πάνω από 80%, ενώ οι συνολικές οφειλές προς την εφορία ανέρχονται σε 109,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, επιστροφή φόρου άνω των 600 εκατομμυρίων ευρώ εκτιμάται ότι θα προκύψει, αφού ολοκληρωθεί η υποβολή στην ΑΑΔΕ για τις φορολογικές δηλώσεις λόγω των ανατροπών που προκάλεσε στα εισοδήματα η πανδημία του κορωνοϊού. Τα εκκαθαριστικά εκτιμάται ότι θα είναι μηδενικά για το 40% των φορολογουμένων, ενώ για εκατοντάδες χιλιάδες φορολογουμένους θα «γράφουν» επιστροφή φόρου εισοδήματος.

taxisnet
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Bugün itibariyle Yunanistan'da rekor sucaklar geliyor.!
Bugün itibariyle Yunanistan'da rekor sucaklar geliyor.!
Almanya’daki sel felaketinde ölü sayısı 133’e çıktı
Almanya’daki sel felaketinde ölü sayısı 133’e çıktı

sexy is definitely the properties with replica patek philippe rolex.

the particular geneva indicate has been qualified simply by best replica rolex.
richardmille available for sale on our website are the best replicas you can find online as they are first copy watches.

wherewatches.com being successful tend to be very beautiful.

elegant style is the characteristics of swiss amazewatches.

Kartal Escort saç ekimi