Όλες οι αλλαγές στον ΦΠΑ από την 1η Ιουλίου

Όλες οι αλλαγές στον ΦΠΑ από την 1η Ιουλίου
Όλες οι αλλαγές στον ΦΠΑ από την 1η Ιουλίου LM
Bu içerik 686 kez okundu.

Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο της ΕΕ το οποίο ενσωματώνεται και στη χώρα μας, επιβάλει νέα πολιτική στον τρόπο υπολογισμού του ΦΠΑ στα προϊόντα που έρχονται εκτός ΕΕ, που θα φέρει αυξήσεις στο κόστος των ηλεκτρονικών παραγγελιών.

Επιβάρυνση στην τιμή των μικροδεμάτων θα φέρει η επιβολή ΦΠΑ, αλλά και τα έξοδα εκτελωνισμού τα οποία από σήμερα 1 Ιουλίου θα αυξήσουν την τιμή των προϊόντων που εισάγονται από τρίτες χώρες. Το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο της ΕΕ το οποίο ενσωματώνεται και στη χώρα μας, επιβάλει νέα πολιτική στον τρόπο υπολογισμού του ΦΠΑ στα προϊόντα που έρχονται εκτός ΕΕ, γεγονός που θεωρείται βέβαιο ότι θα φέρει αυξήσεις στο κόστος των ηλεκτρονικών παραγγελιών.


Από σήμερα 1η Ιουλίου καταργείται πλέον η απαλλαγή από το ΦΠΑ που ίσχυε στις εισαγωγές δεμάτων έως και 22 ευρώ. Στο εξής με την εφαρμογή της οδηγίας στις ηλεκτρονικές συναλλαγές όλα τα δέματα, ανεξάρτητα της αξίας τους, θα υπόκεινται σε ΦΠΑ και σε έξοδα εκτελωνισμού.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, οι καταναλωτές θα επιβαρυνθούν με τον συντελεστή ΦΠΑ που ισχύει στη χώρα (24% ή 13% ή 6%), αναλόγως του είδους του αγαθού, επιπλέον των εξόδων εκτελωνισμού, τα οποία έως τώρα ήταν μηδενικά. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν αυξήσεις και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις σημαντικές, για τα προϊόντα που έρχονται από χώρες με χαμηλότερο ΦΠΑ σε σχέση με την Ελλάδα, καθώς θα επιβάλλεται ο ελληνικός συντελεστής και όχι ο συντελεστής της χώρας προέλευσης.

Παρά το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό πλαίσιο θα τεθεί σε ισχύ από την 1 Ιουλίου, οι αλλαγές θα επηρεάσουν και παλαιότερες παραγγελίες. Όπως ορίζεται, η εφαρμογή του ΦΠΑ θα γίνεται ανάλογα με το χρόνο εισόδου του δέματος στην Ε.Ε και όχι με το χρόνο παραγγελίας. Αυτό σημαίνει ότι δέματα που έχουν παραγγελθεί πριν την 1η Ιουλίου, αλλά μπήκαν στην Ε.Ε από την 1η Ιουλίου και μετά θα έχουν αύξηση στην τιμή τους.

Το πρόβλημα όμως δεν εξαντλείται μόνο στην αύξηση του κόστους (εκτιμήσεις αναφέρουν ακόμα και για διπλασιασμό της τιμής), αλλά σε πρώτη φάση αναφέρεται ότι θα σημειωθούν σημαντικές καθυστερήσεις που θα οφείλονται στην φορολογική διαχείριση των δεμάτων στα Τελωνεία της χώρας, εξαιτίας της εφαρμογής της νέας Ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Ο σύνδεσμος των Ευρωπαϊκών Ταχυδρομείων (Post Europ) έχει επανειλημμένα τονίσει την ανάγκη καθορισμού μεταβατικής περιόδου για τη φορολογική / τελωνειακή διαχείριση αυτών των δεμάτων προκειμένου εκατοντάδες χιλιάδες καταναλωτές που αγόρασαν προϊόντα μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου να αποφύγουν μη αναμενόμενες επιβαρύνσεις και καθυστερήσεις.

dikaiologitika

fpa
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Almanya’daki sel felaketinde ölü sayısı 133’e çıktı
Almanya’daki sel felaketinde ölü sayısı 133’e çıktı
15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ ve BATI TRAKYA'da YAŞANANLAR!!!
15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ ve BATI TRAKYA'da YAŞANANLAR!!!

sexy is definitely the properties with replica patek philippe rolex.

the particular geneva indicate has been qualified simply by best replica rolex.
richardmille available for sale on our website are the best replicas you can find online as they are first copy watches.

wherewatches.com being successful tend to be very beautiful.

elegant style is the characteristics of swiss amazewatches.

Kartal Escort saç ekimi