Manisa'da okula silahlı saldırıda yedi tutuklama

Türkiye - 26-09-2026 10:14

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde bir lise binasında okul yakınında 11 öğrencinin yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin adliyeye sevk edilen 10 şüpheliden 7'si tutuklandı.

İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yakınındaki saldırının ardından gözaltına alınan 10 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edilen şüphelilerden saldırıyı gerçekleştiren 15 yaşındaki H.O. ile annesi, babası, dedesi, arkadaşı, kuzeni ve fişekleri sattığı iddia edilen av bayisi işletmecisi, çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Zanlılardan üçü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Silahlı saldırıda yaralanan 11 çocuktan üçünün yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

İl valiliğinin 23 Eylül'de yaptığı bilgilendirmede, yoğun bakımdaki öğrencilerin "bilinçlerinin açık" olduğu kaydedildi.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, 22 Eylül'de yaptığı basın toplantısında, saldırının bir öğrenci tarafından pompalı tüfekle yapıldığını söyledi.

 

Çiftçi, saldırganın okula "80 - 100 metre" mesafedeki öğrencilere ateş açtığını aktardı.

Bakan Çiftçi, saldırının yapıldığı okulun "birinci derecede riskli" kategorisinde olduğunu da söyledi. Bir bekçi ile bahçe sorumlusunun saldırı sırasında okulda görevli bulunduğunu kaydetti.

Yaralıların hepsi öğrenci

Türk basınında yer alan güvenlik kamerası görüntülerinde, şüphelinin sokakta bir av tüfeğiyle yürüdüğü görülüyor.

Saldırgan saat 08.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle okul önünde silahla çevreye ateş açtı.

Daha sonraki kamera görüntülerinde ise şüpheli elindeki silahla olay yerinden kaçarken görüldü.

Okul önündeki velilere açıklama yapan Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, sekiz yaralıdan beşinin İnci Üzmez lisesi, üç öğrencinin ise Hasan Ferdi Turgutlu Meslek Lisesi öğrencisi olduğunu açıkladı.

Kapankaya, okuldaki tüm öğrencilerin tahliye edildiğini de söyledi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), yalnızca yetkili makamların açıklamalarının esas alınması, olay anına ilişkin şiddet içeren içerikler ile "spekülatif" bilgilerin paylaşılmaması gerektiğine dair açıklama yaptı.

RTÜK'ün açıklamasında "toplumsal hassasiyeti zedeleyecek" ve "şiddeti özendirecek" yayınlara yasal yaptırım getirileceği vurgulandı.

MEB'den açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından saldırıya dair yapılan yazılı açıklamada saldırının gerçekleştiği okulun 22 Eylül için tatil edildiği duyuruldu.

Açıklamada olaya dair Manisa il müfettişlerinin yanı süre üç bakanlık müfettişinin de görevlendirildiği belirtildi.

"Yaşanan menfur hadiseden etkilenen öğrenci, öğretmen ve velilerimiz için psikososyal destek ekiplerimiz de sahada rehabilitasyon faaliyetlerine başlamıştır" dendi.

BBC

Günün Diğer Haberleri