Türk ve Yunan bakanlar Selanik’teki bir araya geldi

Yunanistan - 27-04-2024 13:30

Dijital Yönetişim Bakanı Dimitris Papayeorgiu ile Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Selanik’te bir araya geldi.

Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Selanik’te düzenlenen Uluslararası Dijital Dönüşüm, Teknoloji ve İnovasyon Fuarı’na katıldı. Kacır, fuarda “Bölgesel Dijital Büyümeye Giden Yolu Çizmek: Yenilikçi Yatırımların Geleceği, Bölgesel Yakınsama ve Zorluklar”adlı panelde konuşma yaptı. Bakan Kacır, panel öncesi Dijital Yönetişim Bakanı Dimitris Papayeorgiu ile de bir araya geldi.

Paneldeki konuşmasında, diyalog ve iş birliğine olanak sağlayan bölgesel etkinliklerin kritik değere sahipolduğunu vurgulayan Kacır, bu tür etkinliklerin kapsamları ötesinde pozitif etkiye sahip olduğunu aktardı.

Kacır, bu fuarın bunlardan biri olacağına inandığını, Türkiye’nin komşularıyla yakın iş birliği için son zamanlarda somut ve önemli adımlar attığını kaydetti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aralık 2023’te Yunanistan’a ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlatan Kacır, "Türkiye ve Yunanistan liderleri iyi komşuluk ilişkileri üzerine Atina Bildirgesi’ni imzaladı. Bu sürecinikili ilişkilerimizde yakın zamanda önemli kapılar açacağına inanıyorum." dedi.

Türkiye’nin Güneydoğu Avrupa ülkeleriyle olan yakın işbirliğinin devam ettiğini söyleyen Kacır, yakın bir gelecekte dünyanın dijital devrimi yakalayabilenler ile yakalayamayanlar arasında ikiye ayrılacağı değerlendirmesinde bulundu.
 
Türkiye’nin küresel rekabet gücünü artıracak, ekonomik ve teknolojik bağımsızlığını yükseltecek ve kritik teknolojilerde gelişmeleri kolaylaştıracak kapsayıcı politikalar geliştirdiğini ifade eden Kacır, son 20 yılda gerekli teknoloji ve inovasyon altyapı ve ekosistemlerini geliştirdiklerini belirtti.
 
Kacır, "Bugün, 10 binin üzerinde teknoloji şirketine ev sahipliği yapan 101 teknoparkımız mevcut. 1600’ün üzerinde AR-GE ve tasarım merkezi ile 272 bin AR-GE çalışanı Türkiye’nin teknoloji ekosisteminin temelini oluşturuyor. Türkiye’yi yenilikçi teknolojiler için küresel bir merkez olarak konumlandırmayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Günün Diğer Haberleri