Ελληνικά
Giriş Tarihi : 10-05-2023 12:19   Güncelleme : 10-05-2023 15:18

Νεκρό βρέφος: Έμεινε για ώρες χωρίς οξυγόνο μέσα στο αυτοκίνητο

Νεκρό βρέφος: Έμεινε για ώρες χωρίς οξυγόνο μέσα στο αυτοκίνητο

Όπως ανέφεραν γιατροί, το 5,5 μηνών βρέφος έχασε τη ζωή του καθώς έμεινε χωρίς οξυγόνο και ήταν εκτεθειμένο στον ήλιο. Το παιδί παρέμεινε μόνο του για τουλάχιστον πέντε ώρες στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου.

Για τουλάχιστον πέντε ώρες είχε ξεχάσει το 5 μηνών παιδί του στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου του ο 37χρονος πατέρας στην Άρτα με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό του, στον οποίο την Τρίτη ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Σκηνές ανθρώπινης τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης όπου μεταφέρθηκε το βρέφος, το οποίο δυστυχώς οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν.

Το περιστατικό έγινε γνωστό όταν η 27χρονη σύζυγός του πήγε στο βρεφονηπιακό σταθμό να παραλάβει το παιδί και της είπαν ότι δεν το είχε πάει κανείς. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το 37χρονο σύζυγό της, ο οποίος είχε πάει στην εργασία του, αυτός παραδέχθηκε ότι είχε ξεχάσει το παιδί στο αμάξι. Όταν έσπευσε στο σημείο όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του το βρέφος είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις του.

Πρώτη αντίδραση του πατέρα: «Κλείσε γρήγορα, ξέχασα το μωρό στο αυτοκίνητο!»

Μόλις η μητέρα του παιδιού πήγε στον βρεφονηπιακό σταθμό για να το παραλάβει, οι υπεύθυνοι της είπαν ότι «το παιδί δεν ήρθε σήμερα στον σταθμό». Αμέσως κάλεσε έντρομη τον σύζυγό της και εκείνος της απάντησε: «Κλείσε γρήγορα, ξέχασα το μωρό στο αυτοκίνητο!».

Ο πατέρας του βρέφους πήγε στο αυτοκίνητο, αλλά ήταν πλέον αργά. Το μόλις 5,5 μηνών αγγελούδι ήταν χωρίς τις αισθήσεις του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έβγαζε αφρούς από το στόμα του.

Και οι δύο γονείς του 5,5 μηνών μωρού νοσηλεύονται, ενώ η νεκροψία – νεκροτομή αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη.

Στο νοσοκομείο ο ανακριτής για την απολογία του 37χρονου

Ο 37χρονος αναμενόταν να μεταβεί στον τακτικό ανακριτή σήμερα Τετάρτη προκειμένου να απολογηθεί για την πράξη του. Ωστόσο επειδή του χορηγούνται κατασταλτικά φάρμακα, θα μεταβεί ο ανακριτής μαζί με ψυχολόγο για την απολογία του.

Αν δεν είναι σε θέση να καταθέσει ο ανακριτής θα αποχωρήσει, σύμφωνα με το artinos.gr.

Ο πατέρας βρίσκεται φρουρούμενος σε δωμάτιο το πνευμονολογικό τμήμα του νοσοκομείου και οι μόνοι άνθρωποι με τους οποίους έχει επαφή είναι οι γονείς του.

«Το αυτοκίνητο ήταν σε ένα σημείο όπου διέρχονται πολίτες αλλά είχε φιμέ τζάμια»

Για την τραγωδία που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην Άρτα όταν πατέρας ξέχασε το 5,5 μηνών μωρό του για ώρες στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα αυτό να χάσει τη ζωή του, μίλησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος στο Open.

«To παιδί πήγε στο νοσοκομείο νεκρό, οι γονείς νοσηλεύονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση» τόνισε και διέψευσε τα όσα ακούγονται περί απόπειρας αυτοκτονίας του πατέρα.

«Δεν το χωράει ανθρώπου νους» επεσήμανε μιλώντας στην τηλεόραση του Open και σημείωσε πως το αυτοκίνητο στο οποίο ο πατέρας είχε ξεχάσει το παιδί «ήταν σε ένα σημείο από όπου διέρχονται πολίτες αλλά είχε φιμέ τζάμια και κανείς δεν το είδε».

«Το παιδί έφτασε στις τρεις παρά πέντε στο νοσοκομείο με τους γονείς του που το μετέφεραν νεκρό στα επείγοντα. Επειδή είναι η ώρα που αλλάζει η βάρδια έμειναν πίσω όλοι οι γιατροί και οι νοσηλευτές που σχολούσαν και έπεσαν πάνω στο παιδί. Έκαναν πολλά παραπάνω από όσα επιβάλλει το πρωτόκολλο. Δυστυχώς δεν στάθηκαν τυχεροί. Υπάρχει πολύ μεγάλη θλίψη στο προσωπικό του νοσοκομείου για αυτή την τραγωδία» είπε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

«Συγκεντρώθηκαν πολλοί συγγενείς στο νοσοκομείο και υπήρχε ένα τεταμένο κλίμα μεταξύ τους, βοήθησε πολύ η αστυνομία για να μην έχουμε επεισόδια. Οι δύο γονείς νοσηλεύονται σε κακή ψυχολογική κατάσταση έχουν ψυχιατρική υποστήριξη. Ο πατέρας φρουρείται από χτες το απόγευμα γιατί είναι κατηγορούμενος» τόνισε και διέψευσε τα όσα έχουν ακουστεί για απόπειρα αυτοκτονίας από την πλευρά του.

LMLM

LM