Σπάνια παρέμβαση από τον δικαστή, Τζον Ρόμπερτς, έναν από τους εννέα του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, ο οποίος εξέδωσε δήλωση με την οποία επιπλήττει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ επειδή ζήτησε την παραπομπή δικαστών που έχουν λάβει αποφάσεις εναντίον της κυβέρνησης.
Είναι μια σπάνια παρέμβαση από δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου, οι οποίοι απέχουν όσο το δυνατόν περισσότερο από αυτές τις ενέργειες, προτιμώντας να «μιλούν» μέσω των αποφάσεών τους.
«Για περισσότερους από δύο αιώνες, έχει καθιερωθεί ότι η δίωξη δεν είναι η κατάλληλη απάντηση σε διαφωνία σχετικά με μια δικαστική απόφαση. Για αυτό τον σκοπό υπάρχει η κανονική διαδικασία αναθεώρησης από το Εφετείο», ανέφερε ο Ρόμπερτς σε δήλωσή του.
Οι σύμμαχοι του Τραμπ, αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος, έχουν ζητήσει την παραπομπή σε καθαίρεση δικαστών επειδή μπλόκαραν τις πολιτικές της κυβέρνησης κατά τους πρώτους μήνες της δεύτερης θητείας του.
Μόλις σήμερα Τρίτη ο Τραμπ ζήτησε την παραπομπή του περιφερειακού δικαστή Τζέιμς Μπόασμπεργκ, αφού μπλόκαρε την απέλαση μεταναστών από τη Βενεζουέλα. «Αυτός ο δικαστής, όπως και πολλοί από τους “διεφθαρμένους δικαστές” ενώπιον των οποίων αναγκάζομαι να εμφανιστώ, πρέπει να ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ!!!» έγραψε ο Τραμπ στο κοινωνικό του δίκτυο, το Truth Social.
Pelop.gr