Ελληνικά
Giriş Tarihi : 06-03-2021 11:38   Güncelleme : 06-03-2021 11:38

Ανοιχτά μαγαζιά με ψώνια μόνο στο δήμο μας και SMS στο 13032

Ανοιχτά μαγαζιά με ψώνια μόνο στο δήμο μας και SMS στο 13032

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Dnews, το άνοιγμα των καταστημάτων θα μοιάζει με αυτό του κωδικού 2 στο 13033. Δηλαδή, θα τοποθετηθεί κόφτης στα 2 χιλιόμετρα για ψώνια στο δήμο κατοικίας ενώ ο χρόνος δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις 3 ώρες. 

Πώς θα ψωνίζουμε

Το σχέδιο της κυβέρνησης περιλαμβάνει:

  • Ανοιχτά καταστήματα, μεγάλα εμπορικά και malls
  • Το άνοιγμα θα είναι ελεύθερο, δηλαδή με φυσική παρουσία του πελάτη στο μαγαζί και όχι με την μέθοδο click away αλλά με τήρηση των περιορισμών ανά τετραγωνικό
  • Για ψώνια ο πελάτης θα στέλνει SMS στο 13032 μία φορά και θα έχει διάρκεια 3 ώρες. Κάθε προσπάθεια για νέο SMS θα καθίσταται άκυρη.
  • Η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα θα επιτρέπεται μόνο σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας ή αλλιώς μόνο εντός του Δήμου διαμονής για τρεις ώρες από την αποστολή του sms. Δηλαδή δεν θα επιτρέπεται κάποιος να επισκεφτεί κάποιο εμπορικό, ή κάποια αγορά εκτός της ακτίνας των 2 χιλιομέτρων ή σε διαφορετικό Δήμο από αυτόν που διαμένει.

Με τους διασωληνωμένους να αυξάνονται δραματικά και τα νοσοκομεία να γεμίζουν ασφυκτικά είναι παράλογο να ειπωθούν ημερομηνίες. Η κυβέρνηση αναμένει την καλυτέρευση της εικόνα στη χώρα και την αποσυμφόρηση του ΕΣΥ. Μόνο τότε μπορεί να δοθεί το πράσινο φως για άνοιγμα της αγοράς. Άλλωστε, πρόθεση της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των καταστημάτων μια και καλή και χωρίς πισογυρίσματα.