Ελληνικά
Giriş Tarihi : 05-05-2021 15:03   Güncelleme : 05-05-2021 15:03

Απελευθερωνόμαστε: Ο τουρισμός «σκοτώνει» την απαγόρευση κυκλοφορίας

Απελευθερωνόμαστε: Ο τουρισμός «σκοτώνει» την απαγόρευση κυκλοφορίας

Το άνοιγμα του τουρισμού, το Σάββατο 15 Μαϊου, αναμένεται να φέρει μια σειρά σημαντικών αλλαγών, με την κυριότερη να εντοπίζεται στην κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.


Συγκεκριμένα, η απαγόρευση κυκλοφορίας για αυτή την εβδομάδα ξεκινά στις 23:00 και διαρκεί μέχρι τις 05:00 το πρωί. Παράλληλα, είναι «ανοιχτό» το ενδεχόμενο η απαγόρευση να ξεκινά μία ώρα αργότερα (συγκεκριμένα 24:00-05:00) για κάποιες ημέρες (με πιθανές ημερομηνίες έναρξης το Σάββατο 8 ή τη Δευτέρα 10 Μαΐου).

Ο βασικός στόχος, όμως, όσον αφορά την απαγόρευση κυκλοφορίας, είναι να καταργηθεί από τις 15 Μαΐου και μετά, δηλαδή παράλληλα με το άνοιγμα του τουρισμού στη χώρα μας.

Επιπλέον, όπως είπε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, με το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί και πιο διευρυμένο ωράριο για την εστίαση, ο οποίος προειδοποίησε ότι το άνοιγμα δεν σημαίνει ότι επιστρέφουμε στην... κανονικότητα και τόνισε ότι οι όποιες αποφάσεις θα κρίνονται κάθε εβδομάδα, αφού η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων δεν θα σταματήσει να συνεδριάζει.

Εξάλλου, στόχος της κυβέρνησης είναι με το άνοιγμα του τουρισμού, να απελευθερωθούν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες στη χώρα, ενώ έχει ήδη προαναγγελθεί και το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών. Την ίδια μέρα αναμένεται να καταργηθεί πλήρως και η υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις.

Αλλάζει και πάλι πριν... καταργηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας
Με στόχο από τις 15 Μαΐου να καταργηθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας ανά την Επικράτεια, οι ειδικοί καλούνται να εξετάσουν αν υπάρχει περιθώριο τη Δευτέρα 10 Μαΐου, ή από το Σάββατο 8 Μαΐου, να «αλλάξει» το ωράριο για την απαγόρευση, η οποία θα ξεκινά στις 24:00 αντί για τις 23:00 που ισχύει ήδη από τη Δευτέρα, και να τελειώνει στις 05:00 το πρωί.