Ελληνικά
Giriş Tarihi : 19-05-2021 10:02   Güncelleme : 19-05-2021 10:03

Για τα Σχολεία: Προμήθεια δυο self test από σήμερα

Για τα Σχολεία: Προμήθεια δυο self test από σήμερα

Ξεκινάει σήμερα, Τετάρτη (19/05) η διάθεση της νέας «παρτίδας» των self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων και όπως έγινε γνωστό, από την Τετάρτη έως το Σάββατο θα προσφέρονται δύο τεμάχια στους δικαιούχους για το επόμενο 15ήνθμερο. Υπενθυμίζεται ότι από τη Δευτέρα (17/05) απαιτείται η διενέργεια self test μία φορά την εβδομάδα, αντί για δυο που ήταν μέχρι τότε. 
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας την Τρίτη (18/05), μαθητές και εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν, πλέον, δυο self test, ένα για την ερχόμενη και ένα για τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, από Τετάρτη (19/05) έως τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου (22/05) - κατά τις εργάσιμες ώρες, πλην διακυντερεύσεων και διημερεύσεων - θα γίνεται η προμήθεια από τα φαρμακεία των self test για μαθητές, εκπαιδευτικούς και για διοικητικό και λοιπό προσωπικό.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα δύο αυτά self tests θα είναι για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Δηλαδή δεν είναι για να χρησιμοποιηθούν την ίδια εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη νέα οδηγία, που δόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, από τη Δευτέρα (17/05) απαιτείται η διενέργεια self test μία φορά την εβδομάδα, για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Το self test θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ σύμφωνα με τις οδηγίες, και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που θα επιδεικνύουν στο σχολείο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με νέα οδηγία του υπουργείου Εργασίας, μέχρι τις 23 Μαΐου ισχύει υποχρέωση ενός self test την εβδομάδα για τους εργαζόμενους.