Ελληνικά
Giriş Tarihi : 04-06-2021 15:08   Güncelleme : 04-06-2021 15:08

Πότε σταματάει η απαγόρευση κυκλοφορίας

 Πότε σταματάει η απαγόρευση κυκλοφορίας

Σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών για μουσική στην εστίαση και στους γάμους αλλά και για την απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία... παραμένει, ενώ τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό χαλαρώνουν.

Τα γυμναστήρια άνοιξαν, τα καταστήματα δέχονται πια πελάτες χωρίς κάποια διαδικτυακή προειδοποίηση ή SMS και η εστίαση μοιάζει να επιστρέφει στην «κανονικότητα» έστω και χωρίς μουσική. Η τηλεργασία έχει μειωθεί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα τόσο που η κίνηση στους δρόμους κάνει πολλούς να νοσταλγούν... τις μέρες του lockdown.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 το βράδυ όμως ως και τις 05:00 παραμένει στη θέση της και δεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα. Τουλάχιστον σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο που «απέκρουσε» μια σχετική ερώτηση λέγοντας πως «με τον ιό δεν έχουμε τελειώσει ακόμα» και ως εκ τούτου πως θα πρέπει να «κάνουμε υπομονή, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιουνίου».

Από την πλευρά του πάντως ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωνε στα τέλη Μαΐου ότι επιθυμία της κυβέρνησης είναι ένα καλοκαίρι χωρίς ωράριο κυκλοφορίας και είχε εκτιμήσει ότι «δεν θα αργήσει πάρα πολύ η κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 00:30».

Επτά μήνες με απαγόρευση βραδινής κυκλοφορίας
Η απαγόρευση της βραδινής κυκλοφορίας ισχύει ακατάπαυστα από τον Νοέμβριο του 2020 μέχρι και σήμερα, σχεδόν 7 μήνες μετά. Στο διάστημα αυτό η ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας έχει σταδιακά μετακινηθεί από τις 21:00 το βράδυ στις 00:30, δεδομένου και του ανοίγματος της εστίασης.

Η απάντηση της Αριστοτελίας Πελώνη σχετικά με την άμεση κατάργηση της απαγόρευσης, μπορεί να ήταν αρνητική, έβαλε όμως επιτέλους έναν ορίζοντα για την απάλειψή της. Η σχετική συζήτηση – πάντα υπό τον όρο των βελτιούμενων επιδημιολογικών δεδομένων- αναμένεται να ανοίξει στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου, ώστε πράγματι το καλοκαίρι με τα ήδη αρκετά προβλήματα για τον τουρισμό και την εστίαση, να έχει ένα πρόβλημα λιγότερο.

Σύμφωνα πάντως με τις πληροφορίες του Alpha, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ξεκινάει κατά μισή ή μία ώρα αργότερα, από αυτό που ισχύει σήμερα, δηλαδή είτε από τη 01:00 τα ξημερώματα είτε από τη 01:30.

dikaiologitika