Ελληνικά
Giriş Tarihi : 19-11-2022 13:03   Güncelleme : 19-11-2022 13:05

Στον νέο ΚΟΚ οι ποινές και τα πρόστιμα αυστηροποιούνται

Στον νέο ΚΟΚ οι ποινές και τα πρόστιμα αυστηροποιούνται

Για τους νέους κανόνες στην οδήγηση που έρχονται να «απαντήσουν» στα εκατοντάδες τροχαία δυστυχήματα στους ελληνικούς δρόμους, μίλησε ο αντιπρόεδρος  της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Νίκος Ρήγας, σημειώνοντας πως  «υπάρχει στη διαβούλευση νέος ΚΟΚ με αυστηρότερες ποινές».

Με αφορμή, μάλιστα, τα όσα ακούγονται για το πρόστιμο - της τάξης των 100 ευρώ - σε περίπτωση που ο οδηγός φορά μπουφάν, τόνισε πως «ένας οδηγός πρέπει να έχει ελευθερία κινήσεων». 

Προφανώς αναφέρεστε στο άρθρο 13 παράγραφος 2 του ΚΟΚ, που ορίζει πως ο οδηγός πρέπει να φροντίζει να έχει την απαραίτητη ελευθερία κινήσεων στα χέρια, ανέφερε. 

Όπως διευκρίνισε δεν θα εξετάζουν τα μέλη της Τροχαίας το... μέγεθος του μπουφάν του οδηγού, αλλά βέβαια δεν επιτρέπεται να οδηγεί κανείς με μια... κουβέρτα, αλλά ούτε και να έχει απασχολημένα τα χέρια του με κινητό ή... ξηρούς καρπούς.

Υπενθυμίζεται πως στον νέο ΚΟΚ οι ποινές και τα πρόστιμα αυστηροποιούνται για τις παραβάσεις που σχετίζονται άμεσα με την πρόκληση θανατηφόρων τροχαίων. Βασική, άλλωστε, καινοτομία θα είναι η αποσύνδεση των ποινών από το όχημα και η σύνδεσή τους κυρίως με τον οδηγό που υπέπεσε σε παράβαση, όπως έχει ανακοινώσει η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο αντιπρόεδρος  της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών αναφέρθηκε, τέλος, στην υποχρεωτική κτήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα οχήματα: «Πρέπει να είναι εφοδιασμένα τα οχήματα. Το σημαντικότερο όμως είναι να ξέρουμε και πώς τις χρησιμοποιούμε.»

LMLM

LM