Ελληνικά
Giriş Tarihi : 02-06-2023 08:38

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια η άρση της ασυλίας Μαρίας Σπυράκη - Αλέξη Γεωργούλη

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια η άρση της ασυλίας Μαρίας Σπυράκη - Αλέξη Γεωργούλη

Είχε προηγηθεί σχετική εισήγηση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τους δύο Έλληνες Ευρωβουλευτές

Την άρση της ασυλίας των Ελλήνων Ευρωβουλευτών, Μαρίας Σπυράκη και Αλέξη Γεωργούλη αποφάσισε η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη ψήφισαν 408 ευρωβουλευτές. 150 ψήφισαν κατά και 48 απείχαν. Η κ. Σπυράκη από την πλευρά της είχε δηλώσει: «Δεν "κρύφτηκα" πίσω από την ασυλία μου. Αντίθετα, με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Νομικών υποθέσεων (JURI) ζήτησα την άρση της ασυλίας μου και την επίσπευση της διαδικασίας. Ουδέποτε κατηγορήθηκα για λήψη αμοιβών συνεργατών μου ή παράνομη εκταμίευση κονδυλίων του προϋπολογισμού. Δεν έχω καμία οικονομική διαφορά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Εμπιστεύομαι απόλυτα τη Δικαιοσύνη».

Η άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη υπερψηφίστηκε διά ανάτασης χειρός.  Σε δήλωσή της, η συνήγορος του κ. Γεωργούλη, Σταματία Μαλλά, είχε αναφέρει ότι ο ίδιος είχε προτείνει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές του Βελγίου να εμφανισθεί και να παράσχει εξηγήσεις, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του.

LMLM

LM