Ελληνικά
Giriş Tarihi : 25-02-2023 12:50

Δεύτερη μεγάλη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Δεύτερη μεγάλη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απέστειλε το δεύτερο μεγάλο τμήμα της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας.

Την δεύτερη μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία απέστειλε σήμερα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Η ανθρωπιστική βοήθεια θα φτάσει στα Άδανα της Τουρκίας, προκειμένου να συνδράμει τους χιλιάδες πληγέντες που έχουν μείνει χωρίς στέγη και στερούνται ακόμα και των βασικών ειδών διαβίωσης.

Ειδικότερα, η ανθρωπιστική βοήθεια του Ε.Ε.Σ. αποστέλλεται στην Τουρκία με τρία φορτηγά και διασωστικό όχημα του Ε.Ε.Σ, στελεχωμένα από το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και τους εθελοντές του, μεταφέροντας περίπου 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας (σκηνές, τρόφιμα μακράς διάρκειας, κουβέρτες υπνόσακους, είδη ατομικής υγιεινής κ.ά.) Η ανθρωπιστική βοήθεια του Ε.Ε.Σ. θα παραδοθεί απευθείας στις αποθήκες της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου στα Άδανα, στο κέντρο της πληγείσας περιοχής.

Στην αναχώρηση της αποστολής του Ε.Ε.Σ. παρευρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης, και ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

«Για ακόμη μια φορά ο Ερυθρός Σταυρός αποδεικνύει τη μεγάλη του αλληλεγγύη στα προβλήματα της κοινωνίας. Για ακόμη μια φορά η Ελλάδα δείχνει το πρόσωπό της, το πρόσωπο της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της βοήθειας», επισήμανε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, δηλώνοντας περήφανος για το έργο που επιτελεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και τη βοήθεια που έχει αποστείλει στην Τουρκία. «Θα είμαστε όλοι παρόντες. Οι Έλληνες είναι παρόντες, είμαστε ένας ειρηνικός λαός, που βοηθάει πάντοτε στα προβλήματα που μπορεί να έχουν οι γείτονές μας κι αυτή τη φορά ο δοκιμαζόμενος λαός της Τουρκίας», σημείωσε, αφού συνεχάρη όλη τη διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, αφού ευχαρίστησε τον κ. Παπαθανάση για την παρουσία του κατά την αναχώρηση της δεύτερης ανθρωπιστικής αποστολής προς την Τουρκία, υπογράμμισε: «Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει πρωτεύον θέμα και κύρια αποστολή την ανθρωπιστική, αλληλέγγυα και αλτρουιστική συμπεριφορά του προς αυτούς που έχουν την ανάγκη μας. Σας διαβεβαιώνω ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού και μέχρι και του τελευταίου τεμαχίου που μας έχει δώσει από το υστέρημά του θα μεταφερθεί με απόλυτη ασφάλεια σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από μία βιβλική καταστροφή. Θα βρισκόμαστε εκεί μέχρις ότου παραδώσουμε τα πάντα τα οποία μας έχει εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός. Είμαστε περήφανοι για το προσωπικό μας αλλά και τους εθελοντές μας που με αυταπάρνηση και ηρωισμό, με όλη την καλή τους ανθρωπιστική θέληση και διάθεση επιτελούν το καθήκον. Είμαστε υπερήφανοι γι αυτούς και πρέπει ο ελληνικός λαός να γνωρίζει ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός σέβεται απόλυτα την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση που έχει σε εμάς».

 

 

Σημειώνεται ότι την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου ο Ε.Ε.Σ. απέστειλε με εμπορικό πλοίο από τον Πειραιά 20 τόνους ανθρωπιστικού υλικού με προορισμό το λιμάνι της Λαττάκειας στη Συρία, προκειμένου να ενισχύσουν το δύσκολο έργο της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου. Παράλληλα, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός «θα συνεχίσει με αμείωτο ρυθμό τις ανθρωπιστικές αποστολές σε Τουρκία και Συρία».

Ακολουθήστε το DNews στο Google News και μά

LMLM

LM