Ελληνικά
Giriş Tarihi : 12-01-2023 18:26   Güncelleme : 13-01-2023 23:22

Βασιλιάς Κωνσταντίνος Τέως Ελλήνων : Ποιοι θα έρθουν για την κηδεία

Βασιλιάς Κωνσταντίνος Τέως Ελλήνων : Ποιοι θα έρθουν για την κηδεία

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες στο Τατόι για την κηδεία του του τελευταίου βασιλά των Ελλήνων Κωνσταντίνου τη Δευτέρα.

Την εξόδιο ακολουθία θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος. Η οικογένεια του βασιλιά Κωνσταντίνου έχει καλέσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, που υπήρξε και προσωπικός φίλος του εκλιπόντος, ο οποίος ωστόσο δεν έχει ακόμα απαντήσει στο αίτημα. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης πάντως, χθες, τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του Κωνσταντίνου.

Τυπικά, δεν προβλέπεται λαϊκό προσκύνημα, εάν όμως η σορός μεταφερθεί το πρωί της Δευτέρας στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου δίπλα από τη Μητρόπολη, τότε όσοι θέλουν θα έχουν τη δυνατότητα να προσκυνήσουν.

Ποιοι γαλαζοαίματοι θα δώσουν το παρών στην κηδεία

Στην κηδεία του βασιλιά Κωνσταντίνου αναμένεται να δώσουν το "παρών" αρχηγοί κρατών και μέλη βασιλικών οικογενειών ευρωπαϊκών χωρών. Η Ελλάδα περιμένει επίσημες απαντήσεις από τις πρεσβείες για το ποιοι επίσημοι θα παρευρεθούν στην κηδεία, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. ετοιμάζει επιχειρησιακό σχέδιο, αφού τα μέτρα αναμένονται ιδιαιτέρως αυξημένα.

Άγνωστο παραμένει το ποιος θα εκπροσωπήσει τη βρετανική βασιλική οικογένεια, ενώ υπάρχει πιθανότητα να έλθει ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, του οποίου ήταν νονός ο βασιλιάς Κωνσταντίνος, ενώ ο Γουίλιαμ έγινε και νονός του πρώτου εγγονού του Κωνσταντίνου, του Κωνσταντίνου-Αλέξιου.

Στην κηδεία αναμένεται θα παραβρίσκονται:

  • Ο Βασιλέας Ισπανίας
  • Ο επίτιμος βασιλέας Ισπανίας
  • Ο Βασιλέας Σουηδίας
  • Ο Βασιλέας και η Βασίλισσα Ολλανδίας
  • Η Βασίλισσα της Δανίας
  • Ο Μέγας Δούκας Λουξεμβούργου
  • Ο Διάδοχος Νορβηγίας

 

AdminAdmin