Ελληνικά
Giriş Tarihi : 07-01-2023 18:22

Αλλάζει ο καιρός από Τρίτη

Αλλάζει ο καιρός από Τρίτη

Μετά τις... λιακάδες των γιορτών, ακολουθεί σκηνικό του καιρού με βροχές, πτώση θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά της χώρας.

Έρχονται χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες μετά από μια μακρά περίοδο... ανοιξιάτικου καιρού μέσα στο χειμώνα. Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου έχει τονίσει πως θα υπάρξει επιδείνωση του καιρού από την Τρίτη (10/01), ξεκινώντας από τα δυτικά της χώρας με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις.

Ειδικότερα, τα χιόνια αναμένονται σε ορεινές, ημιορεινές περιοχές με υψόμετρο και κάτω από τα 1.000 μέτρα στη βόρεια Ελλάδα, σε περιοχές όπως η Φλώρινα, αλλά σε άλλες πιο νότια, όπως στη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο.

Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί και την Κυριακή (08/01) όπου η θερμοκρασία αναμένεται να παραμένει σε υψηλά – για την εποχή – επίπεδα, αγγίζοντας τοπικά τους 19 βαθμούς Κελσίου. Δεν αποκλείεται ωστόσο να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα νότια της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

- Την Κυριακή 8/1 περισσότερα σύννεφα στα δυτικά, αλλά στα νότια θα περάσει ένα χαμηλό βαρομετρικό το οποίο από την Κρήτη έως τα Δωδεκάνησα αφήσει λίγες βροχές.

- Τη Δευτέρα 9/1 ο καιρός αλλάζει με πυκνά σύννεφα στα δυτικά, με βροχές από το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία στους 15 βαθμούς στα κεντρικά και στους 10 με 12 στα βόρεια.

- Την Τρίτη 10/1 ο καιρός αλλάζει: Βροχές στα δυτικά, και στη βόρεια Ελλάδα και το νότιο Αιγαίο. Δεν θα λείψουν και τα χιόνια στα βουνά πάνω από 1.400 – 1.500 μέτρα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τετάρτη (11/1) στη δυτική Ελλάδα θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες σταδικά θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα.

Νέα μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τα δυτικά με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά θα επηρεάσουν όλη τη χώρα την Πέμπτη (12/1).

LMLM

LM