Ελληνικά
Giriş Tarihi : 06-12-2022 12:56

Τραγωδία: Η μετατροπή του λέβητα σε γεωθερμικό, αιτία της φονικής έκρηξης

Τραγωδία: Η μετατροπή του λέβητα σε γεωθερμικό, αιτία της φονικής έκρηξης

Συντετριμμένος ο δήμαρχος Σερρών, Αλεξάνδρος Χρυσάφης από την τραγωδία στο 9ο Δημοτικό Σχολείο που μετά από έκρηξη έχασε τη ζωή του ένας μαθητής της έκτης τάξης ενώ τραυματίστηκαν άλλοι δύο 6,5 και 11 ετών.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χρυσάφης δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη η διερεύνηση του περιστατικού. «Ότι και να γίνει θα βρούμε τους υπευθύνους της τραγωδίας», ξεκαθάρισε.

Δήμαρχος Σερρών - Έκρηξη σε δημοτικό σχολείο

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος εμφανώς συγκινημένος, «είναι όλοι συγκλονισμένοι με την απώλεια του μικρού μαθητή». «Η σκέψη μας είναι στην οικογένεια του μικρού μαθητή».

 

Ο δήμαρχος επιβεβαίωσε, όπως αναφέρει το Voria.gr, ότι γινόταν εδώ και καιρό στο σχολείο για την αλλαγή του συστήματος θέρμανσης.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Νυχτοπάτης Γιώργος ανέφερε ότι στο σχολείο γίνονταν εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολείου. «Θα γινόταν η αλλαγή από τον καυστήρα στο πετρέλαιο σε καυστήρα με τη γεωθερμία», σημείωσε, αναφέροντας πως θα γίνουν έρευνες για το τι έφταιξε και εξερράγη ο παλιός καυστήρας. «Κάτι πήγε στραβά, αυτό θα μας το πούμε οι αρμόδιοι», τόνισε. Στο σχολείο βρισκόταν ο εργολάβος του έργου και όχι ο συντηρητής του καυστήρα κατά τις σημερινές εργασίες, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο.

 

Η έκρηξη σημειώθηκε στο χώρο του λεβητοστασίου την ώρα που οι μαθητές του δημοτικού ήταν σε διάλειμμα. Ωστόσο, η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι για τον μαθητή της ΣΤ΄τάξης δημοτικού, γιο καρδιολόγου στο νοσοκομείο Σερρών, πάνω στον οποίο φέρεται να έπεσε η πόρτα του λεβητοστασίου η οποία εκτινάχθηκε από το ωστικό κύμα σε μεγάλη απόσταση. Τα άλλα δύο παιδιά ηλικίας 6,5 και 11 ετών μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, τραυματισμένα ελαφρά.

LMLM

LM