Ελληνικά
Giriş Tarihi : 10-06-2024 09:54   Güncelleme : 10-06-2024 10:17

Λουκέτο σε βενζινάδικο με ποινή-ρεκόρ -Είχε 95 τοις εκατό νοθευμένο diesel

Λουκέτο σε βενζινάδικο με ποινή-ρεκόρ -Είχε 95 τοις εκατό νοθευμένο diesel

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια ελέγχου σε πρατήριο καυσίμων στο Γέρακα, όπου ανακαλύφθηκε ότι νόθευε το πετρέλαιο κίνησης με πετρέλαιο ναυτιλίας σε ποσοστό 95%.

Στη σφράγιση πρατηρίου καυσίμων για δυο χρόνια προχώρησαν οι τελωνειακοί  ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σε μια ποινή-ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, ειδικό κλιμάκιο πραγματοποίησε δειγματοληψία στο πρατήριο, που βρίσκεται στο Γέρακα. Τα δείγματα ελέγχθηκαν από τη Χημική Υπηρεσία της ΑΑΔΕ, και βρέθηκε ότι το δείγμα πετρελαίου κίνησης ήταν νοθευμένο με πετρέλαιο ναυτιλίας σε ποσοστό 95%.

Να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια του ελέγχου, οι υπάλληλοι του πρατηρίου παρακώλυαν το έργο των ελεγκτών, σπρώχνοντάς τους, αποσπώντας και απορρίπτοντας μέρος των δειγμάτων, που λήφθηκαν από εν λειτουργία αντλίες του πρατηρίου, μη επιτρέποντάς τους να σφραγίσουν τα υπόλοιπα δείγματα καυσίμων.

Μετά την επιβεβαίωση της νοθείας από τη Χημική Υπηρεσία της ΑΑΔΕ, σήμερα οι Τελωνειακοί ελεγκτές της Δίωξης Λαθρεμπορίου του 4ου Τελωνείου Πειραιά εκτελώντας σχετική απόφαση με τη συνδρομή εννεαμελούς ένοπλης ομάδας της ΟΠΚΕ της ΕΛ.ΑΣ., προέβησαν στην σφράγιση της εγκατάστασης του παραπάνω πρατηρίου για δυο χρόνια.

Ταυτόχρονα, κινήθηκαν οι διαδικασίες για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της επιχείρησης στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

carandmotor.gr

LMLM

LM