Ελληνικά
Giriş Tarihi : 14-10-2022 10:47   Güncelleme : 14-10-2022 10:50

ΝΑΤΟ: Συναντήθηκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Χουλουσί Ακάρ

ΝΑΤΟ: Συναντήθηκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Χουλουσί Ακάρ

Συνάντηση είχε πριν από λίγο ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Το αίτημα για συνάντηση με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο είχε διατυπώσει από την Τετάρτη η τουρκική πλευρά. Εκ μέρους της Αθήνας δεν είχε επιβεβαιωθεί επισήμως εάν θα γινόταν αποδεκτό το αίτημα για τετ α τετ μεταξύ των δύο υπουργών Αμυνας, ωστόσο οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η ελληνική πλευρά ήταν έτοιμη για μια τέτοια εξέλιξη.

Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό το περιεχόμενο της συνάντησης Παναγιωτόπουλου - Ακάρ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε χθες στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, με το γενικό γραμματέα της Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ουκρανία και την Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τον κ. Στόλτενμπεργκ για τις τελευταίες εξελίξεις στην επιθετική ρητορική της τουρκικής ηγεσίας. Υπογράμμισε ότι οι εξελίξεις αυτές υπονομεύουν την ενότητα και τη συνοχή της Συμμαχίας, και την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή σε μια κρίσιμη συγκυρία.

 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι πάγια θέση της Ελλάδας είναι η συνεννόηση και ο διάλογος με βάση το Διεθνές Δίκαιο και την αρχή καλής γειτονίας, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε συνάντηση με την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίν Λάμπρεχτ και τον Γάλλο ομόλογό του, Σεμπαστιάν Λεκορνί.

LMLM

LM